Ateriapalveluiden hankinta varmistaa laadukkaat ateriat asiakkaille ja henkilöstölle

pasta-annos lautasella

Hyvinvointiyhtymä päätti vuosi sitten kilpailuttaa ateriapalvelunsa taatakseen laadukkaat ateriat yhtymän asiakkaille ja henkilöstölle. Maanantaina 21.6.2021 kokoontuvalle hallitukselle esitetään, että ateriapalvelut hankitaan Attendo Oy:ltä  (Attendo Oy:n ja ISS Palvelut Oy:n ryhmittymä) ensi vuoden alusta lähtien.

Yhtymä sai kolme erinomaista tarjousta ateriapalvelujen tuottamisesta. Tarjouksen jättivät Attendo Oy, Palmia Oy ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy. Tarjousvertailun perusteella Attendo Oy:n tarjous on hinta-laatusuhteeltaan paras.

Ateriapalveluiden hankinta on edennyt suunnitellusti palveluntarjoajien valinnasta neuvottelujen ja tarjouskilpailun kautta palvelutuottajan valintaan. Hankintapäätöksen jälkeen puolestaan käynnistyy palvelujen haltuunotto.

Vuoden 2022 alusta alkavan sopimuskauden pituus on viisi vuotta ja sitä on mahdollista jatkaa kahdella kahden vuoden mittaisella optiolla. Hankinnan arvo on noin 10 miljoonaa euroa vuodessa eli sopimuskauden arvo optioineen nousee 90 miljoonaan.

Laatua ja kustannustehokkuutta

Hankinnan tavoitteena on parantaa hyvinvointiyhtymän ateriapalveluiden kokonaishallintaa sekä taata yhtymän asiakkaille laadukkaita ja ravitsemuksellisesti täysipainoisia aterioita kustannustehokkaasti. Sopimuskaudella kehitetään myös uuden tuottajan ja yhtymän yhteistyönä asiakkaiden valinnan mahdollisuutta päivittäisissä aterioinnissa.

Ateriapalvelut ovat merkittävä osa hyvinvointiyhtymän asiakkaiden kokonaispalveluja ja esimerkiksi pitkäaikaisissa palveluissa ateriat vaikuttavat asiakkaiden elämänlaatuun ja toimintakykyyn.

Hankinta on toteutettu niin, että siinä on huomioitu mahdollisen sote-uudistuksen tuomat muutokset sekä palvelurakenteiden kehittäminen.