Tiedotteet

Tarkista kulkuohjeet keskussairaalaan – osa vastaanotoista muuttaa uusiin tiloihin

Lokakuusta lähtien Päijät-Hämeen keskussairaalalle tullessa kannattaa tarkistaa kulkureitit osastoille ja poliklinikoille, sillä muutoksia on luvassa. Leikkausosasto, synnyttäjien ja naistentautien päivystys, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, äitiys- ja naistentautien poliklinikat, synnyttäjien ja naistentautien osasto sekä kirurgian vuodeosastot muuttavat uusiin tiloihin vaiheittain. Keskussairaalan pääsisäänkäynti avataan lokakuun 3. päivänä osoitteessa Keskussairaalankatu 7.

Maailman potilasturvallisuuspäivän teemana on lääkitysturvallisuus

Lääkkeiden käyttöön liittyy lukuisia turvallisuuteen ja tehoon vaikuttavia asioita kuten: lääkkeiden yhteisvaikutukset, potilaan mahdolliset lääkeaineallergiat, onko kyseessä kuuri vai säännöllinen lääkitys ja nautitaanko lääke tyhjään vatsaan vai ruoan kanssa? Terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat lääkehoidon opastamisesta, seurannasta ja tavoitteiden arvioinnista yhdessä asiakkaiden ja potilaiden kanssa.  

Esihenkilöt saavat valmennuksen perheystävällisyyteen – työn ja muun elämän voi yhdistää joustoilla

Päijät-Sote varmistaa työntekijöiden hyvinvointia joustoilla, joiden ansiosta työn, vapaa-ajan ja levon yhdistäminen onnistuu. Keinoja työn monimuotoisuuden tukemiseen on lisätty vähitellen työntekijöiden toiveiden ja hyvien kokemusten pohjalta. Nyt käytännöistä on koostettu esihenkilöille räätälöity perehdytys. Perheystävällistä johtamista viedään arkeen verkkovalmennuksella, jonka esihenkilöt voivat suorittaa omaan tahtiin.