Turvapuhelin ja turvapalvelujärjestelmä

Turvapuhelin ja turvapalvelujärjestelmä myönnetään asiakkaalle palvelutarpeen selvityksen perusteella. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille kotona asumisen tueksi. Turvapuhelinpalvelua on myös mahdollista hankkia suoraan yksityisiltä palveluntuottajilta.

Turvapuhelin

Turvapuhelimen avulla asiakkaat saavat apua hätätilanteissa helposti ympäri vuorokauden. Turvapuhelinjärjestelmään kuuluu turvapuhelinlaite ja langaton hälytysranneke. Siihen on mahdollista liittää myös muita lisälaitteita, kuten ovihälytin.

Hälytyksen tekeminen turvapuhelinjärjestelmällä on helppoa. Langattomalla rannekkeella asiakas voi tehdä hälytyksen mistä tahansa omassa kodissaan. Rannekkeen painallus aukaisee puhelinyhteyden vastaanottokeskukseen, jossa tapahtuman kulku ja keskustelu tallennetaan. Turvapuhelinlaitteen herkkä mikrofoni toistaa heikotkin äänet huoneistosta. Hälytyksen aikana vastaanottokeskuksen tietokoneesta nähdään asiakkaan perustiedot. Soittajan avunsaanti on varmistettu, vaikka hän ei pysty puhumaan. Tarvittaessa asiakkaan kotiin tehdään auttamiskäynti. Turvapuhelin ei toimi kodin ulkopuolella. Kun turvapuhelin on lepotilassa, voidaan kodin puhelinta käyttää tavalliseen tapaan.

Turvapuhelin on tarkoitettu yksittäisiin hätätilanteisiin, ei toistuviin auttamistarpeisiin. Turvapuhelinta ei ole myöskään tarkoitettu keskustelulinjaksi tai hoitajan kutsujärjestelmäksi muissa kuin hätätilanteissa. Jos asiakas ei ymmärrä turvapuhelimen käyttötarkoitusta ja laitteiden toimintoja, turvapuhelinpalvelu voidaan lopettaa myöntäjän toimesta.

Turvapuhelinasiakkaan tulee ilmoittaa osoitteen ja/tai avainten (esim. lukkosaneeraus) muutoksesta Asiakasohjauksen tukipalvelukoordinaattorille ma-pe 9–11 puh. 044 018 7157.

Paikantava turvapuhelinjärjestelmä

Paikantava turvapuhelinjärjestelmä on tarkoitettu kotona asumisen tueksi asiakkaille, joilla on muistamattomuutta ja jotka liikkuvat kodin ulkopuolella. Se tukee aktiivista elämää ja on käytössä ympäri vuorokauden.

Paikantava turvapuhelinjärjestelmä on kokonaisuus, johon kuuluu paikantava kello, kotilatauslaite ja kellon lukon avain. Laitteen mukana tulevassa paketissa on myös kellon taustajärjestelmän www-osoite, käyttäjätunnus sekä ohjelman salasana. Ohjelman avulla omaiset sekä ammattilaiset voivat seurata asiakkaan liikkumista ja paikantaa hänet. Paikantamiseen tarvitaan aina asiakkaan lupa, jonka asiakas antaa allekirjoittamalla turvapuhelin-/turvapalveluhakemuksen.

Paikantavan turvapuhelimen akku tulee ladata useamman kerran viikossa, mielellään tunnin joka päivä. Akun kesto on käytöstä riippuvainen.

Paikantavaan turvapuhelimeen voidaan asettaa muistisairaalle turvarajat, joiden ylittämisestä tulee hälytys omaisille tai hälytyskeskukseen. Puhelinominaisuuden avulla saadaan eksyneeseen yhteys ja tarvittaessa hänet voidaan paikantaa.

Turvarajojen lisäksi voidaan paikantavaan turvapuhelimeen ohjelmoida kahdeksan puhelinnumeroa, joista asiakkaalle voidaan soittaa kelloon. Laite voidaan asentaa vastaamaan puheluihin automaattisesti, jolloin asiakkaaseen saa aina yhteyden.

Turvapuhelimen ja turvapuhelinjärjestelmän asiakasmaksut

Turvapuhelin

Turvapuhelimen kuukausimaksu, joka ei sisällä auttamiskäyntejä on 34 € / kk. Auttamiskäynnin kustannus on 12,20 € / käynti. 

Kuukausimaksu peritään koko kuukaudelta riippumatta siitä, missä vaiheessa kuukautta turvapuhelin on asennettu tai palautettu. Sairaalajakso ei keskeytä kuukausimaksua.

Turvapalvelu

Turvapalvelun kuukausimaksu, joka sisältää auttamiskäynnit 50 € / kk. Turvapalvelussa tavalliseen turvapuhelimeen voidaan liittää esim. rinnakkaisranneke puolisolle (täytä oma hakemus) tai ovihälytin. Turvapalvelussa voidaan turvapuhelinlaite korvata tarvittaessa paikantavalla turvapuhelimella, joka toimii myös kodin ulkopuolella.

Uuden turvarannekkeen hinta kadonneen tilalle on 110 € (+ alv 24 %).

Paikantavan turvapuhelimen rikkoontumisen tai häviämisen kustannus on 259 € (sis. alv)

Kuukausimaksu peritään koko kuukaudelta riippumatta siitä, missä vaiheessa kuukautta turvapuhelin on asennettu tai palautettu. Sairaalajakso ei keskeytä kuukausimaksua.

Avaimeton ovenavaus eli sähkölukko

Päijät-Sote käyttää kerrostaloissa asuvien turvapuhelinasiakkaiden ovien avaamiseen avaimetonta ovenavausta eli sähkölukkoa. Sähkölukko lisää avainturvallisuutta, kun työntekijöiden ei tarvitse kuljettaa avaimia mukana asiakaskäynneillä. Sähkölukkoa käyttää myös Päijät-Soten ensihoito ja pelastustoimi. 

Ovenavauksen toteuttamiseksi käytetään Tunstall Oy:n Care Lock -järjestelmää. Taloyhtiöiden isännöitsijäluvat lukkojen asentamista varten hoitaa Tunstall Oy. Sähkölukkojärjestelmän asentaminen ja myöhempi poistaminen on turvapuhelinasiakkaille maksutonta.

 

Yhteystiedot

Palvelupiste · Lahti
Puhelin:
Puhelin: +358 44 4825050
Osoite:
Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti
2. kerros
Osoite: Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti
2. kerros
Aukioloajat
ma 09:00 - 15:00
ti 09:00 - 15:00
ke 09:00 - 16:00
to 09:00 - 15:00
pe 09:00 - 15:00

Ikääntyneiden asiakasohjauksesta saat tietoa ja ohjausta kaikista ikääntyneiden arkea tukevista asioista. Neuvontaa ja ohjausta saat joko tulemalla paikan päälle Palvelutorille ikääntyneiden asiakasohjaukseen, soittamalla tai käyttämällä sähköisiä palvelujamme: chat tai kysy neuvoa-lomaketta. Neuvonta ja ohjaus ovat asiakkaalle maksutonta ja asioida voi myös anonyymisti.