Magneetti-
tutkimukset

Magneettikuvauksissa (MK, MRI) tutkittava on laitteessa, jossa on jatkuvasti päällä voimakas magneettikenttä ja laite rekisteröin kentän kehossa aiheuttamia tilapäisiä muutoksia.

Laitteen magneettikenttä vetää puoleensa metalliesineitä. Magneettikuvauslaitteessa on kuvaustunneli, joka on läpimitaltaan noin 60–70 cm. Tunneli on ilmastoitu, valaistu ja avoin molemmista päistä.

Kuvauslaitteesta kuulu ajoittain melko voimakasta ääntä, joten kuvattavalle annetaan kuulosuojaimet, joista voi kuunnella radiota tai musiikkia CD-levyltä. Tutkittava saa käteensä merkkinapin, jolla hän saa tarvittaessa yhteyden hoitajaan. Saattaja voi olla mukana tutkimushuoneessa.

Magneettikuvaus kestää noin 15–45 minuuttia. Joissain magneettitutkimuksessa käytetään varjoainetta, joka ruiskutetaan verenkiertoon. Varjoaine ei sisällä jodia. Varjoaine poistuu verenkierrosta virtsan mukana.

Magneettitutkimuksen esitietolomake

Magneettitutkimuksen voivat estää vierasesineet, jotka on laitettu leikkauksissa tai toimenpiteissä tai jotka ovat joutuneet kehoon tapaturman tai onnettomuuden seurauksena.

Magneettitutkimuksen esitietolomakkeen tavoitteena on selvittää, voidaanko magneettitutkimus tehdä turvallisesti. Palautathan lomakkeen täytettynä tutkimukseen tullessasi.

Yhteystiedot

Neuvonta: toimstosihteerit:
Neuvonta: toimstosihteerit: +358 3 8192520
Ajanvaraus: toimistosihteeri:
Ajanvaraus: toimistosihteeri: +358 3 8192069
Osoite:
Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
Keskussairaalan pääovesta neuvonnan jälkeen käänny oikealle, seuraa opastekylttiä kuvantamisen osasto.
Osoite: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
Keskussairaalan pääovesta neuvonnan jälkeen käänny oikealle, seuraa opastekylttiä kuvantamisen osasto.
Aukioloajat
ma 07:30 - 15:30
ti 07:30 - 15:30
ke 07:30 - 15:30
to 07:30 - 15:30
pe 07:30 - 15:30

Keskussairaalassa on kuvantamisen osasto 1 krs:ssa, J-osassa.

Keskussairaalan kuvantamisen toimipisteen tehtävänä on vastata alueemme erikoissairaanhoidon kuvantamisen palveluista.

Keskussairaalassa tehdään: natiiviröntgenkuvauksia, ultraäänitutkimuksia ja –toimenpiteitä , mammografiatutkimuksia ja –toimenpiteitä, tietokonetomografiatutkimuksia, magneettitutkimuksia, läpivalaisututkimuksia ja -toimenpiteitä sekä verisuonten tutkimuksia ja toimenpiteitä.