Tartuntataudit

Tartuntatautien vastaanotolla sote-keskuksissa hoidetaan seksitauteja ja muita tartuntatauteja, tehdään rokotuskartoituksia matkailijoille ja hoidetaan sairastuneita matkailijoita. Harrastukseen liittyviä todistuksia voi tiedustella yksityisistä terveyspalveluista.

Seksitaudit

Seksitautitesteihin voit hakeutua täyttämällä Omaolon seksitautiepäilyn oirearvion. Omaolon oirearvion käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen.

Jos et voi täyttää Omaolon oirearviota, voit hakeutua seksitautitesteihin olemalla puhelimitse yhteydessä sote-keskukseen:

Matkailijarokotukset

Rokotuskartoitus tehdään puhelimitse tai Hyvis-palvelun kautta täyttämällä lomake ”Matkailijan rokotuskartoitus”. Jos matkalle lähtöön on alle kaksi kuukautta, ota yhteyttä puhelimitse. Rokotusvastaanotto palvelee kaukomatkailijoita ja erityisrokotuksia tarvitsevia ajanvarauksella.

Hoidamme kaikki rokotukset kausi-influenssarokotuksia ja koronarokotuksia lukuunottamatta.

Muiden tartuntatautien hoito

Vastaanotolla hoidetaan ajanvarauksella myös muita tartuntatauteja esimerkiksi ruokamyrkytysepäilyt, sairastuneet kaukomatkailijat (trooppiset taudit ja matkailijaripulit), hepatiitit sekä keuhkotuberkuloosit.