Värikkäitä kuntoutuksessa lasten käytettäviä renkaita.Värikkäitä kuntoutuksessa lasten käytettäviä renkaita.

Lasten ja nuorten kuntoutus ja apuvälinepalvelut

Perustason kuntoutuspalveluja lapsille ja nuorille on saatavilla Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteissä sote-keskuksissa. Lasten ja nuorten apuvälinepalveluista sekä erikoissairaanhoidon kuntoutussuunnittelusta ja ohjauksesta vastaa keskussairaala.

Kuntoutuksen asiakkaaksi lähetteellä tai ottamalla yhteyttä ajanvaraukseen ja neuvontaan

Tavallisesti lapset ja nuoret tulevat kuntoutuspalveluiden asiakkaaksi neuvolan tai kouluterveydenhuollon lähetteellä. Myös vanhemmat voivat ottaa yhteyttä avokuntoutuksen neuvonnan numeroon, jos heillä herää huoli lapsen kehityksestä.

Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteet palvelevat koko aluetta

Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteet sijaitsevat Asikkalan, Heinolan, Iitin, Nastolan, Orimattilan, Hollolan ja Sysmän sote-keskusten yhteydessä. Lahdessa toimipiste sijaitsee Perhekeskuksessa. Ne tarjoavat perustason fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja puheterapiaa koko Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alueen lapsille ja nuorille. Asiakas voidaan tarvittaessa ohjata asioimaan muussakin kuin oman kotikuntansa toimipisteessä.

Perustason kuntoutuksella on keskitetty ajanvaraus ja neuvonta, jonne voi ottaa yhteyttä puhelimitse. Katso sivun alaosasta yhteystiedoista palvelunumero sekä -ajat.

Keskussairaalan vastuulla ovat vaativa kuntoutus ja lasten apuvälineet

Tarvittaessa lapsen tai nuoren kuntoutuksen arviointi, tutkiminen ja suunnittelu voi toteutua myös erikoissairaanhoidossa, jonne lapsi tai nuori ohjautuu aina lääkärin lähetteellä. Kuntoutuksen asiantuntijat työskentelevät sairaalassa yhteystyössä lääkäreiden ja hoitajien kanssa. Lasten ja nuorten neurologian yksikössä tutkitaan ja arvioidaan kehityksellisiä viiveitä ja liikuntavammoja, ja suunnitellaan kuntoutusta moniammatillisessa yhteistyössä. Fysioterapeutteja, toimintaterapeutteja ja kuntoutusohjaajia tarvitaan myös pitkäaikaissairauksien hoidossa ja tapaturmien ja leikkausten jälkeen. Keskussairaalan lasten ja nuorten kuntoutus työskentelee tiiviissä yhteistyössä perusterveydenhuollon kuntoutuspalvelujen kanssa.

Yhteystiedot

Takaisinsoittopalvelu:
Takaisinsoittopalvelu: +358 44 4823215
Tekstiviesti, ajanvarauksen peruutus:
Tekstiviesti, ajanvarauksen peruutus: +358 45 73959178
Takaisinsoittopalvelu
ma 07:30 - 14:00
ti 07:30 - 14:00
ke 07:30 - 14:00
to 07:30 - 14:00
pe 07:30 - 14:00

Fysioterapian ja lasten puhe- ja toimintaterapian sekä apuvälinekeskuksen ajanvaraus ja neuvonta.

Ajanvarauksen peruutus tehdään tekstiviestillä. Mainitse nimesi ja vastaanottoaikasi. Tekstiviestillä voit ainoastaan perua aikasi. Saadaksesi tarvittaessa uuden ajan on sinun soitettava ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Vastaanottoaika on peruttava arkipäivänä viimeistään 24 tuntia ennen vastaanottoa perustellusta syystä.

Takaisinsoittopalvelu:
Takaisinsoittopalvelu: +358 44 4823215
Takaisinsoittopalvelu
ma 07:30 - 14:00
ti 07:30 - 14:00
ke 07:30 - 14:00
to 07:30 - 14:00
pe 07:30 - 14:00

Päijät-Sote tuottaa kuntoutus- ja apuvälinepalveluita kaiken ikäisille asiakkaille, kaikkiin Päijät-Hämeen alueen kuntiin. Palvelunumero on käytössä Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Iitissä, Lahdessa, Nastolassa, Orimattilassa sekä Padasjoella.