Kulhollinen tuoreita vihanneksiaKulhollinen tuoreita vihanneksia

Ateriapalvelut

Ateriapalvelujemme tuottaja vaihtui 1.1.2022. Ruokalistat löytyvät tältä sivulta.

Päijät-Soten ateriapalvelutuottajana aloitti 1.1.2022 alkaen Attendo Oy:n (Vireko Oy) ja ISS Palvelut Oy:n ryhmittymä.

Ateriapalveluita tuotetaan

  • Päijät-Hämeen keskussairaalaan
  • Kuntoutussairaala Jalmariin
  • Orimattilan sosiaali- ja terveyskeskuksen vuodeosastoille
  • palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen yksiköihin
  • asumis- ja päivätoiminnan yksiköihin

Ryhmittymä tuottaa lisäksi hyvinvointialueen henkilöstöateriapalveluja ja tilaustarjoilupalveluja.

Päivittäisillä aterioilla on tärkeä merkitys niin ravitsemuksellisesti kuin elämänlaatuun vaikuttavana tekijänä. Päijät-Soten asiakkaille ja hyvinvointialueen yksiköissä asuville tarjotaan terveyttä edistävää ja maistuvaa ruokaa erilaiset asiakastarpeet huomioiden. Yhteistyössä ateriapalveluntuottajan kanssa toimimme asiakaslähtöisesti ja haluamme parantaa asiakkaiden valintamahdollisuuksia päivittäisessä aterioinnissa.

Vireko Oy

Vireko Oy on paikallinen, Lahteen rekisteröity ateria- ja tukipalveluiden tuottaja. Valmistamme maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa asiakkaidemme toiveita kuunnellen. Suosimme kotimaisia ja laadukkaita raaka-aineita. Ruokalistoilla huomioimme sesongit, juhlapyhät, paikalliset perinteet ja vaihtuvat teemat sekä lisäksi asiakkailta tulevat erityistoiveet ja mieltymykset. Kehitämme säännöllisesti tuotteitamme ja tuomme tarjolle uutuuksia.

Keräämme systemaattisesti palautetta, jotta saamme tietoa asiakkaidemme ja henkilöstömme tyytyväisyydestä ja toiveista. Käytämme tätä tietoa laadun parantamiseen sekä henkilöstön osaamisen ja palveluiden kehittämiseen. Meillä tehdään töitä hyvällä mielellä.

Tuotamme ateriapalveluita eri asiakasryhmille päiväkoti- ja kouluikäisistä ikääntyneisiin ja erityisryhmiin. Pääasiakasryhmämme ovat julkishallinnon toimijat erityisesti sote-ateriapalveluissa.

ISS Palvelut – Luomme kestävää ruokakulttuuria

ISS Palvelut on osa maailman johtavaa kiinteistö- ja toimitilapalveluyhtiötä, joka toimii yli 30 maassa. Suomessa meitä ISS:läisiä on 8 000 ja toimimme valtakunnallisesti. Toimintamme tarkoituksena on luoda tiloja, joissa on hyvä olla. Luomme näitä tiloja siivous-, kiinteistö-, ravintola- ja työpaikkapalveluillamme.

Olemme yksi Suomen suurimmista henkilöstöravintola-alan työnantajista

Me ISS:llä haluamme olla rakentamassa Suomeen uudenlaista, kestävää ruokakulttuuria. Tälle perustan muodostavat kestävät raaka-ainevalinnat ja niiden jäljitettävyys sekä moderni reseptiikka.

Huomioimme ruokalistasuunnittelussa sesonkituotteet sekä tuotteiden hiili- ja vesijalanjäljet

Ravintoloissamme suositaan kotimaista lähiruokaa, luomuruokaa sekä erilaisia sertifioituja tuotteita, ja kaikki raaka-aineemme ovat jäljitettävissä. Kaikki ravintolamme ovat Portaat Luomuun -ohjelmassa vähintään tasolla kaksi.

Käyttämämme lihatuotteet ovat 100-prosenttisesti kotimaisia, ja olemme vähentäneet naudanlihan osuutta lihavalikoimassamme. Naudanlihan sijaan käytämme kotimaista rypsiporsasta ja broileria. Käyttämämme kalatuotteet ovat WWF:n suositusten mukaisia tai MSC- ja ASC-sertifioituja.

Hävikin hallinta on suuressa osassa, kun halutaan pienentää ruokailusta aiheutuvaa ilmastotaakkaa. ISS:n globaali tavoite on vähentää ruokahävikkiä 50 prosenttia vuoden 2022 loppuun mennessä. Vaikutamme ruokahävikin määrään huolellisella ruokalistan suunnittelulla, oikeanlaisella valmistusprosessilla sekä oikeanlaisella ruoan säilytyksellä. Olemme myös ottaneet muutamissa ravintoloissamme käyttöön kamerapohjaisen hävikinseurantajärjestelmän.

ISS Palveluiden tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.