Elintarvikkeiden säilytys ja kuljetus kesällä

Kuljeta elintarvikkeet mahdollisimman nopeasti kaupasta kotiin ja käytä aina kylmälaukkua ja kylmäpatruunoita. Älä säilytä ruokia huoneenlämmössä tai auringossa. Helposti pilaantuvat tuotteet kannattaa hankkia mahdollisimman läheltä.

Kesäkuumalla jääkaappi tulee muistaa säätää riittävän kylmäksi. Helposti pilaantuvat elintarvikkeet tulee säilyttää alle +6 asteessa, kalat ja mäti +3 asteessa tai kylmemmässä. Elintarvikkeita ei tule käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Ainoastaan avaamaton ja oikeassa lämpötilassa säilytetty tuote säilyy viimeiseen käyttöpäivään saakka. Jos herkästi pilaantuva elintarvike on päässyt lämpenemään, sitä ei kannata käyttää vaikka viimeiseen käyttöpäivään olisikin aikaa.

Ruoan valmistuksessa tulee muistaa tarjoilla kuuma ruoka kuumana ja kylmä kylmänä sekä tarvittaessa huolehtia nopeasta jäähdytyksestä.