Päijät-Sote työllistää yli 200 kesänuorta

– Vaikka yhtymän talous on tiukalla, hyväksyi hallitus yksimielisesti kesänuorten palkkakustannukset, kertoo talousjohtaja Antti Niemi.

Hakemuksia tuli 538 kappaletta. Hakemukset olivat poikkeuksetta loistavia: nuoret olivat osanneet kertoa osaamisestaan ja erityistaidoistaan esimerkiksi harrastusten kautta. Töitä on haluttu tarjota laajasti kaikissa mahdollisissa yhtymän toiminnan piirissä tekniikasta kuvantamiseen ja hallinnosta hoitotyöhön.

Ikääntyneiden palveluasumisen tulosaluejohtaja Terttu Leivo iloitsee ajatuksesta, että jonain päivänä näistäkin nuorista joku hakeutuu alalle.

– Kun näitä nuoria kohdellaan hyvin, heitä kuunnellaan ja heille annetaan mielekästä työtä, ehkä heistä tulee meille tulevaisuuden kollegoita, pohtii Terttu Leivo.

Päijät-Soten viestinnän harjoittelija Arttu Kuoppala asettelee kameraan objektiivia ja ohjeistaa Sirkku Heléniä toimimaan kuten asiakkaankin kanssa toimisi Lahden Perhekeskuksen Mariankadun aulassa. Sirkku näyttää, miten ilmoittautumisautomaatti toimii ja kierrättää sen jälkeen haastattelija-kuvaajaa tottuneesti pitkin Perhekeskuksen käytäviä.

– Ensimmäiset päivät tuntuivat sekalaisilta ja asiakkaiden ohjeistus eri tilojen löytämisessä tuntui jännittävältä, sillä paikka on iso ja yksin liikkuessa saattoi helposti eksyä. Nyt rakennuksen tilat alkavat kuitenkin olemaan tuttuja ja asiakkaiden ohjeistus sitä kautta helpompaa, Sirkku kertoo Artulle.

Arttu Kuoppalan ensimmäisten viikkojen tehtävänä onkin ollut haastatella ja kuvata yhtymän sisäiseen viestintäkanavaan toisia nuoria kesätyöntekijöitä. Heitä on ollut palvelutalossa ulkoiluttamassa ja kotiin vietävissä palveluissa iäkkäiden seuranpitäjänä, asiakaspalvelussa, varastossa sekä eläinlääkinnässä ja terveydensuojelussa.

– Yllätyin, miten erilaisiin työtehtäviin nuoria oli otettu ja miten iso työnantaja Päijät-Sote on. Oli mielenkiintoista nähdä ja tutustua erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin. Itselleni viestintä on kuitenkin se paras ja oikein työpaikka, kertoo valokuvaamista harrastava Arttu.