Vierailijoille

Vierailuajat osastollamme ovat klo 13.00–19.00. Älä tule vierailulle, jos olet kipeä tai sinulla on tarttuva tauti. Toipuvien potilaiden vastustuskyky on heikko.

Ohjeistukset

Läheisten tuki edistää toipumista. Toimenpidepäivänä on kuitenkin syytä välttää vierailuja. Potilas tarvitsee usein lepoa toimenpiteen jälkeen. Vierailijoiden olisi hyvä muistaa, että tutkimukset ja toimenpiteet ajoittuvat usein aamu- ja keskipäivälle, joten paras aika vierailulle on iltapäivällä.

Hoitotoimenpiteiden ajaksi vierailijoita voidaan pyytää poistumaan huoneesta. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme vierailijoita vain muutaman kerrallaan. Suurin osa potilashuoneista on kahden hengen huoneita, ja vierustoverikin tarvitsee lepoa ja omaa rauhaa.

Jokainen ilahtuu tuliaisista. Voimakkaasti tuoksuvien kukkien tuontia sairaalaan vältetään. Tervetulleita tuliaisia ovat esimerkiksi lehdet ja kirjat. Osastollamme potilaan hoito voi vaatia ravinnotta oloa tai erityistä ruokavaliota, mikä on hyvä ottaa huomioon, jos tuodaan tuliaisina syötävää. Potilaan ruokavalion voi varmistaa hoitavalta hoitajalta.

Puheluajat

Osastollamme on puhelusulku klo 7.00–10.00. Sululla rauhoitetaan hoitajien ja lääkäreiden kiireisin työaika. Aamutoimet vaativat paljon hoitajien ja lääkäreiden aikaa. Puhelusulku takaa potilaiden hyvän hoidon. Hoitohenkilökunta ottaa tarvittaessa yhteyttä omaisiin myös puhelusulun aikana.

Ota huomioon soittaessasi, että omaisesi voi jäädä toimenpiteen jälkeen tarkkailuun pidemmäksi aikaa, jolloin osaston hoitajat eivät tiedä omaisesi vointia. Vältäthän turhia soittoja, voit soittaa illalla klo 17.00 jälkeen kysyäksesi omaisesi vointia. Osastolle tullessa potilas ilmoittaa mahdollisuuksien mukaan itse omasta voinnistaan. Sopikaa keskuudessanne yksi yhteyshenkilö, joka tiedottaa tarvittaessa kaikille omaisille potilaan voinnista.