Saavutettavuusseloste

Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyrkii takaamaan verkkosivujensa saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Saavutettavuus­seloste

Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyrkii takaamaan verkkosivujensa saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Päijät-Hämeen hyvinvointialueen selaimella käytettävää verkkosivustoa päijät-sote.fi ja se on päivitetty 24.3.2022

Saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan saavutettavuusohjeiden WCAG 2.1. A- ja AA-tason vaatimuksista.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on sitoutunut tekemään verkkosivustosta saavutettavuusohjeiden mukaisen. Verkkosisältöjen saavutettavuuteen liittyvää ohjeistusta verkkopalvelun sisällöntuottajille ja päivittäjille on tarkennettu. Työ saavutettavuuden parantamiseksi on tällä hetkellä vielä kesken. Tämä seloste tullaan päivittämään kun työ edistyy.

Puutteet saavutettavuudessa

  1. Sivusto sisältää lukuisia liitetiedostoja ja liitteinä tarjottavia lomakkeita, joiden saavutettavuutta ei ole tarkistettu. Tiedostot tarkistetaan ja korjataan vuoden 2022 aikana.
  2. Päijät-Soten Youtube-kanava sisältää videoita, joista puuttuvat tekstitykset, mediavastineet ja kuvailutulkatut versiot. Videot korjataan vuoden 2022 aikana.
  3. Sivusto sisältää infograafeja ja kaavioita, joilta puuttuvat tekstivastineet. Niiden värikontrasteissa on myös korjattavaa.
  4. Sivuston sosiaalisen median tilit (Facebook, Instagram, Twitter) sisältävät julkaisuja, jotka eivät osin ole saavutettavia. Julkaisujen saavutettavuutta parannetaan vuoden 2022 aikana.

Tämän saavutettavuus­selosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 14.12.2020. Seloste on päivitetty 24.3.2022.

Selosteen on laatinut verkkosivuston kehityksestä vastaava yritys. Arvio sivuston saavutettavuuden tilasta perustuu automaattisen työkalun suorittamaan testaukseen, ihmisen suorittamaan testaukseen ja kehittäjien tekemään arvioon.

Palaute ja yhteystiedot

Voit jättää palautetta saavutettavuusvaatimuksiin liittyen tai pyytää direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle jätettyjä tietoja ja sisältöä palautelomakkeen kautta.

Täytäntöön­panomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvonta­viranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

saavutettavuusvaatimukset.fi

[email protected]

puh. 029 501 6000