Synnytysosasto

Synnytysosastollamme huolehdimme odottavan äidin ja vauvan hyvinvoinnista lämmöllä ja asiantuntemuksella ennen ja jälkeen tärkeän perhetapahtuman. Löydät sivuiltamme erilaisia ohjeita ja informaatiota synnytykseen liittyen. Sivuilta löytyy linkkejä myös lisälukemistoon.

Tervetuloa Synnytysosastolle, kun synnytyksesi käynnistyy tai jos tarvitset kiireellistä hoitoa

Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytysosastolla syntyy vuosittain noin 1500 vauvaa. Synnyttämään tullessasi voit saapua synnytysosastolle ilman erillistä soittoa. Pidä neuvolakortti mukanasi aina läpi raskauden ja ota se mukaan myös sairaalaan tullessasi. Jos mietit, onko sairaalaan tulo tarpeen tai tarvitset neuvoja, voit soittaa kätilölle tai tutustua ohjeisiin ja neuvoihin sivuilla Milloin sairaalaan? ja Kiireellinen ongelma raskauden aikana.

Synnytysosaston yhteydessä toimivassa Synnyttäjien ja naistentautien päivystyksessä hoidetaan kaikki päivystyksellistä hoitoa vaativat raskaana olevat ja gynekologiset päivystyspotilaat sekä seksuaalirikoksen uhrit. Soitathan päivystyksellisissä asioissa ennen saapumistasi kätilölle hoidon tarpeen arviointia varten.

Tavoitat kätilön puhelinnumerosta 038192357. Seri-tukikeskuksen puhelinnumero on 0444824291.

Synnytysosasto, Synnyttäjien ja naistentautien päivystys sekä Seri-tukikeskus palvelevat Päijät-Hämeen keskussairaalassa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä.

Synnytysosaston tilat

Synnytysosaston oma sisäänkäynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa keskussairaalan pääoven vieressä osoitteessa Keskussairaalankatu 7. Osastollamme on seitsemän synnytyshuonetta sekä kuusi seurantahuonetta. Kahdessa synnytyshuoneessa on amme ja lisäksi seurantahuoneiden yhteydessä on yksi erillinen ammehuone.

Keisarileikkauksia lukuun ottamatta kaikki synnytykset tapahtuvat synnytyshuoneissa. Seurantahuoneita käytämme esimerkiksi synnytyksen alkuvaiheen hoidon tai synnytyksen käynnistämisen yhteydessä. Seurantahuoneessa voi yöpyä myös synnytyksessä mukana oleva tukihenkilö. Synnytyksen jälkeen perhe siirtyy synnyttäjien vuodeosastolle R2.

Pysäköinti

Synnytysosaston sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä on 30 minuutin parkkipaikkoja synnyttäjän saattamista varten. Auto tulee siirtää lyhytaikaispaikalta sairaalan yleiselle maksulliselle pysäköintialueelle.

Vierailu osastolla

Puoliso tai synnyttäjän valitsema tukihenkilö sekä doula ovat tervetulleita mukaan synnytykseen, eikä heille ole rajattuja vierailuaikoja. Muiden vieraiden osalta synnytysosastolla ei ole mahdollisuutta vierailukäynteihin.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi
Puhelin:
Puhelin: +358 3 8192357

Voit soittaa Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytysosaston synnytyssalin ja kätilöiden puhelimeen kaikkina vuorokaudenaikoina.

Palvelupiste · Lahti
Osoite:
Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
kts. lisätiedoista sisäänkäyntiohjeet
Osoite: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
kts. lisätiedoista sisäänkäyntiohjeet

Synnytysosasto palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina.

Sisäänkäynti sijaitsee keskussairaalan pääoven vieressä. Synnytysosastolle synnyttäjän mukana voi tulla puoliso tai tukihenkilö, ei muita vieraita.