Synnytysosasto

Synnytysosastollamme huolehdimme odottavan äidin ja pienokaisen hyvinvoinnista lämmöllä ja asiantuntemuksella ennen ja jälkeen tärkeän perhetapahtuman. Löydät sivuiltamme erilaisia ohjeita ja informaatiota synnytykseen liittyen. Sivuilta löytyy linkkejä myös lisälukemistoon.

Synnyttäjä ja naistentautien päivystyspotilas, lue tämä:

Osa keskussairaalan vastaanotoista muuttaa lokakuussa uusiin tiloihin – tarkista yhteystiedot ja kulkuohjeet

Sivut päivittyvät.

Synnytysosastolle, kun synnytys käynnistyy tai jos tarvitset kiireellistä hoitoa

Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytysosastolla syntyy vuosittain noin 1600 pienokaista. Synnyttäjät ja kaikki päivystysaikana kiireellistä hoitoa tarvitsevat, yli 20 raskausviikolla olevat voivat saapua keskussairaalamme synnytysosastolle ympäri vuorokauden ilman erillisiä soittoja. Synnytysosastolla hoidetaan päivystysaikaan myös kiireelliset naistentautien päivystyspotilaat.

Pidä neuvolakortti mukanasi aina läpi raskauden ja ota se mukaan aina myös sairaalaan tullessasi. Jos mietit, milloin olisi hyvä lähteä sairaalaan, tutustu ohjeisiin ja neuvoihin sivuilla Milloin sairaalaan? ja Kiireellinen ongelma raskauden aikana. Tarvittaessa voit soittaa kysyäksesi apua.

Synnytysosaston tilat

Synnytysosasto on sairaalan ensimmäisessä kerroksessa, aivan äitiyspoliklinikan vieressä. Synnytysvastaanoton odotusaula on yhteinen tila äitiyspoliklinikan kanssa. Osastollamme on kuusi synnytyssalia ja kolme niin kutsuttua kammarihuonetta. Lisäksi on ammehuone ja vastasyntyneiden hoitohuone.

Keisarileikkauksia lukuun ottamatta kaikki synnytykset tapahtuvat synnytyssaleissa. Kammareita synnytysosastolla käytetään ennen synnytystä tarvittavaan hoitoon esimerkiksi synnytyksen käynnistämisen yhteydessä. Niissä seurataan usein myös synnytyksen alkuvaihetta, kun ei ole tarvetta vielä ilokaasulle tai selkäpuudutteille. Synnytyksen jälkeen perhe siirtyy synnyttäneiden vuodeosastolle 64.

Pysäköinti

Synnyttäjien/puolisoiden pysäköinti tapahtuu yleisillä maksullisilla pysäköintialueilla. Synnyttäjää tuodessasi voit hetkeksi pysäköidä Akuutti24:n edessä olevalle lyhytaikaispaikalle, mutta auto tulee siirtää tämän jälkeen pysäköintialueelle.

Vierailu osastolla

Synnytysosastolla ei ole mahdollisuutta vierailukäynteihin. Puoliso tai synnyttäjän valitsema tukihenkilö sekä doula ovat tervetulleita mukaan synnytykseen, eikä heille ole rajattuja vierailuaikoja. Mikäli synnytys on vasta käynnistymässä tai sitä käynnistetään, mietitään puolison/tukihenkilön yöpymistä erikseen. Useimmiten se onnistuu ongelmitta.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi
Puhelin:
Puhelin: +358 3 8192357

Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytysosaston synnytyssalin ja kätilöiden puhelin. Kaikkina vuorokauden aikoina.

Palvelupiste · Lahti
Osoite:
Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
1.kerros
Osoite: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
1.kerros

Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytysosasto on auki kaikkina vuorokaudenaikoina.

Sisäänkäynti on Akuutti 24:n ovesta.

Seuraa lattiassa valkoista viivaa ja katto-/seinämerkintöjä Synnyttäjien vastaanotto.

Nouse 1. kerros ylöspäin hissillä ja jatka valkoista viivaa saapuen synnyttäjien vastaanoton ovelle (yhteinen äitiyspoliklinikan kanssa).

Synnytysosastolle synnyttäjän mukana voi tulla puoliso tai tukihenkilö, ei muita vieraita.