Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisilla palveluilla turvataan lapsen hyvinvointi ja tasapainoinen kehitys esimerkiksi silloin, kun vanhemmat eroavat.

Palveluilla tarjotaan apua lasta koskevien sopimusten ja selvitysten kanssa esimerkiksi isyyteen, lapsen huoltoon ja elatukseen liittyen.

Voit varata ajan lastenvalvojalle verkossa tai puhelimitse. Tunnistaudu Hyvis-palveluun ja varaa aika verkossa.

Vanhemmuuden selvittäminen

Lue lisää vanhemmuuden selvittämisestä THL:n verkkosivuilta. 

Lue lisää isyyden tai toisen äitiyden vahvistamisesta Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Adoptioneuvonta

Perheoikeudellisista palveluista voit saada myös adoptioneuvontaa. Adoptioneuvonta ohjaa ja neuvoo adoptiota toivovia ja adoptioon luovuttavia vanhempia kotimaisissa, kansainvälisissä että perheen sisäisissä adoptioissa.

Lue lisää adoptioprossesista Valviran verkkosivuilta.

Tuetut ja valvotut tapaamiset ja valvotut vaihdot

Lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset voidaan järjestää tuettuna tai valvottuna taikka valvotuin vaihdoin, jos tuki tai valvonta on tarpeen lapsen edun kannalta perustellusta syystä.

Soita ajanvarauspuhelimeen 044 482 3453.

Tapaamispaikat sijaitsevat Nikkilän toimintayksikössä Launeella ja Viisikon toimintayksikössä Hollolassa.

Yhteystiedot

Osoite:
Kauppakatu 6 A, 15140 Lahti
3. kerros
Osoite: Kauppakatu 6 A, 15140 Lahti
3. kerros

Lastenvalvojan vastaanotolla asioidaan ajanvarauksella.

Varatun ajan voi peruuttaa tekstiviestillä numeroon 044 482 4079. Numeroon ei voi jättää soittopyyntöjä eikä numerosta vastata. Ajan lastenvalvojalle voi varata myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sähköisen asioinnin palvelussa: www.hyvis.fi -> sosiaalihuollon palvelut.

Puhelinasiointi
Puhelin:
Puhelin: +358 44 4820341
Ajanvaraus, neuvonta ja ohjaus
ma 11:00 - 12:00
ti 11:00 - 12:00
ke 11:00 - 12:00
to 11:00 - 12:00

Numeron ollessa varattu, puhelu ohjautuu seuraavalle lastenvalvojalle. Numerossa ei ole takaisinsoittopalvelua eikä siihen voi jättää soittopyyntöjä tai tekstiviestejä.

Varatun ajan voi peruuttaa tekstiviestillä numeroon 044 482 4079. Numeroon ei voi jättää soittopyyntöjä eikä numerosta vastata.

Ajan lastenvalvojalle voi varata myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sähköisen asioinnin palvelussa: www.hyvis.fi -> sosiaalihuollon palvelut.