Stop influenssa - Pese kädet!Stop influenssa - Pese kädet!

Kausi-influenssa- ja pneumokokki-rokotukset

Rokotuksen saa ajanvarauksella.

Sähköisessä ajanvarauksessa on käyttökatko pe 22.9. klo 7-8.

Kausi-influenssarokotus annetaan vain ajanvarauksella koronatilanteen vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. 

Rokotuksia annetaan koko loppuvuoden ajan. Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika. Ruuhkien välttämiseksi toivomme, että et tule liian aikaisin odottamaan varaamallesi ajalle. Rokotus annetaan aikuisille olkavarren yläosaan ja tämä on hyvä huomioida pukeutumisessa. Ethän tule rokotukselle, jos sinulla on kuumetta, hengitystie- tai vatsaoireita.

Jos olet tulossa loppuvuoden aikana sote-keskukseen sairaanhoitajan vastaanotolle tai neuvolaan, saat rokotuksen käyntisi yhteydessä etkä tarvitse erillistä rokotusajanvarausta.

Influenssarokotteen kanssa samanaikaisesti voi sote-keskuksissa ottaa THL:n suositusten mukaisesti myös koronarokotteen.

Maksuttoman rokotuksen saajat

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, jotka kuuluvat riskiryhmään tai joiden läheinen kuuluu vakavalle influenssalle erityisen alttiiden riskiryhmään. (linkit vievät THL:n sivuille):

Maksuttomaan rokotukseen ovat riskiryhmäläisten lisäksi oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Maksullinen influenssarokote riskiryhmiin kuulumattomille

Influenssarokotetta suositellaan myös 6 kk-6 v lasten vanhemmille omakustanteisesti.

Neuvolassa voidaan pistää itseostettuja rokotteita, jos ne ovat vastaanottotilanteissa asiakkailla mukana.

Omakustanteiseen influenssarokotteeseen voit pyytää reseptin omasta sote-keskuksesta (katso yhteystiedot alta).

Lisätietoja kausi-influenssarokotuksesta THL:n sivulta täältä.

FinFluHD-tutkimus on päättynyt 

Tutkimus on päättynyt koronaviruspandemian vuoksi huhtikuussa 2022.

FinFluHD -rokotetutkimuksessa tutkittiin korkea-annoksisen influenssarokotteen tehoa 65 vuotta täyttäneiden keskuudessa.

Alun perin useampivuotiseksi suunniteltu FinFluHD-rokotetutkimus toteutettiin influenssakaudella 2019–2020. Tutkimusta ei voitu toteuttaa kausilla 2020–2021 ja 2021–2022 koronaepidemian vuoksi. 

Lisätietoja tutkimuksen päättymisestä THL:n sivulta täältä.