Fysioterapian etävastaanotto yli 16-vuotiaille

Aikuisten fysioterapiassa palvelemme myös etänä. Videoetävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille, joilla on lieviä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja.

Etävastaanoton käyttöohje asiakkaalle

Etävastaanotto on käytössä kaikille Päijät-Hämeen asukkaille. Varaa ensin aika etävastaanotolle Hyvis.fi -palvelusta. Varsinaiselle etävastaanoton käynnille kirjaudutaan OmaMehiläinen sovelluksen kautta mobiililaitteella tai tietokoneella osoitteessa harjunterveys.fi/omamehilainen. Tunnistautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista eli tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (www.mobiilivarmenne.fi). Jatkossa voi mobiilitunnistautumista helpottaa sormenjälki- tai kasvojentunnistuksella.

Puhelimella

  • Lataa OmaMehiläinen sovelluskaupasta ja tunnistaudu palveluun
  • Valitse Omamehiläinen applikaatiosta Päijät-Sote profiili, ja tuttu sininen Päijät-Soten logolla varustettu ilme avautuu
  • Voit siirtyä ajanvarausnäkymästä suoraan videovastaanottoon, kun ammattilainen on aktivoinut videovastaanoton
  • Mikäli sinulla on ongelmia käyttöönoton kanssa, ottaa ammattilainen yhteyden puhelimitse

Tietokoneella

  • Varmista, että tietokoneellasi on toimiva kamera ja mikrofoni ja että verkkoyhteytesi on riittävä
  • Kirjaudu ensin sisään osoitteessa: harjunterveys.fi/omamehilainen
  • Videovastaanotto näkyy Tapahtumat-välilehdellä. Voit siirtyä videovastaanottoon, kun ammattilainen on aktivoinut vastaanoton
  • Mikäli et saa yhteyttä, on ammattilainen sinuun yhteydessä puhelimitse

Kenelle ja millä ehdoin

Etävastaanotto on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille Päijät-Hämeen hyvinvointialueen asukkaille, joilla on lieviä ja kiireettömiä tuli- ja liikuntaelinten vaivoja. Etävastaanotto on maksullinen, ja asiakasmaksuissa noudatetaan Päijät-Hämeen hyvinvointialueen hinnastoa.

Etävastaanotolla asiakas voi saada arvion fysioterapian tarpeestaan tai oireensa mukaisia fysioterapian ensiohjeita lievissä ja kiireettömissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Etävastaanotolla asiakas voi esimerkiksi saada ohjeita nivelrikkovaivoihin ja tarkistaa saamiaan kuntoutusohjeita kipsin poiston tai tekoniveloperaation jälkeen. 

Omaolon tuki- ja liikuntaelinoirearvioista videoetävastaanotolle ohjautuminen

Videoetävastaanotolle voi ohjautua myös täyttämällä Omaolon tuki- ja liikuntaelin oirearvion. Vastaustensa perusteella asiakas voi Omaolosta ohjautua fysioterapeutin vastaanotolle joko sote-keskukseen tai videoetävastaanotolle. Tuloksen ohjatessa videoetävastaanotolle, asiakas voi varata ajan Hyvis.fi -palvelusta.

Toimi näin

Varaa aika videovastaanotolle sähköisesti Hyvis.fi -palvelussa. Etävastaanotto toimii älypuhelimessa OmaMehiläinen -sovelluksessa, jonka voi ladata maksutta sovelluskaupasta. Tietokoneella asioidessasi kirjaudu ensin sisään osoitteessa https://www.harjunterveys.fi/omamehilainen.