Työttömien terveystarkastukset

Jos olet työtön, sinulla on oikeus maksuttomaan hoitajan vastaanotolla järjestettävään terveystarkastukseen.

Työttömien terveystarkastuksen tarkoituksena on arvioida ja vahvistaa työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Terveystarkastuksen tekee terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Voit varata ajan terveystarkastukseen itse tai sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen TE-toimiston lähetteellä. Jos saat lähetteen TE-toimistosta, säilytä lähete itselläsi ja ota se mukaan vastaanotolle.

Terveystarkastus sisältää terveydentilan kartoituksen, mahdollisen lähetteen verikokeisiin ja tarvittaessa ohjauksen lääkärille tai eri alojen asiantuntijoiden vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Työttömien terveystarkastus on maksuton palvelu Päijät-Hämeen hyvinvointialueen työttömille.

Toimi näin

Soita alueesi ajanvarausnumeroon ja varaa aika. Jos olet saanut lähetteen TE-toimistosta, säilytä lähete itselläsi ja ota se mukaan vastaanotolle.

Kiinnostaako sähköinen terveystarkastus tai valmennusohjelma?

Haluatko kartoittaa terveydentilaasi tai ottaa käyttöön valmennusohjelman? Käytettävissäsi on Omaolo-palvelun sähköinen terveystarkastus ja useita hyvinvointivalmennuksia sivustolla https://www.omaolo.fi/palvelut/terveystarkastus .

Sähköinen terveystarkastus tarjoaa kattavan raportin terveydentilasta ja sen voi tehdä anonyymisti. Raportin voi tallentaa itselle tunnistautumalla Omaolo-palveluun vahvasti pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Tarjolla on myös sähköisiä hyvinvointivalmennuksia mm. painonhallintaan, tupakoinnin lopettamiseen, uneen, parisuhteen  parantamiseen sekä arjen harmituksen vähentämiseen. Omaolon hyvinvointivalmennusten käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen.

Voit tehdä sähköisen tarkastuksen vaikkapa ennen työttömien terveystarkastukseen menoa tai vain omasta mielenkiinnostasi. Huomaathan, että sähköinen terveystarkastus ei korvaa hoitajan vastaanotolla tekemää terveystarkastusta.

Työttömien terveystarkastusten yhteystiedot

Puhelin:
Puhelin: +358 44 7802270

Työttömien terveystarkastukset Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Orimattilassa ja Padasjoella.

Puhelin:
Puhelin: +358 3 41089420

Jos olet työtön, sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen, joka järjestetään terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarkastusten tarkoituksena on arvioida ja vahvistaa työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ-ja toimintakykyä.

Puhelin:
Puhelin: +358 40 1255977

Jos olet työtön, sinulla on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen, joka järjestetään terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarkastusten tarkoituksena on arvioida ja vahvistaa työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ-ja toimintakykyä.

Työttömien terveystarkastukset alueella Iitti, Nastolan alue, TYP Lahti, Lahden työpaja Ovi ja Kärkölä

Puhelin:
Puhelin: +358 44 7694225
Puhelinaika
ma 09:00 - 10:00
ti 09:00 - 10:00
ke 09:00 - 10:00
to 09:00 - 10:00
pe 09:00 - 10:00

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton.

Työttömien terveystarkastusten tavoitteena on selvittää työttömän terveydentilaa, arvioida työkykyä, ennaltaehkäistä sairauksia ja edistää terveyttä. Terveystarkastukseen sisältyy tutkimuksia (mm. laboratoriotutkimukset, paino, pituus, näkö ja verenpaineen mittaus). Terveyden lisäselvittelyä varten varataan tarvittaessa aika lääkärin vastaanotolle.