Naistentautien poliklinikka

Naistentautien poliklinikalle voi hakeutua tutkimuksiin ja hoitoon mistä tahansa Manner-Suomesta. Poliklinikalle tulee olla kuitenkin lähete.

Naistentautien poliklinikka sijaitsee keskussairaalan R-osassa 1. kerroksessa. Puh. 03 819 2305, Ma-pe 8-14.

Miten asiakkaaksi naistentautien poliklinikalle

Naistentautien poliklinikalle voi hakeutua tutkimuksiin ja hoitoon mistä tahansa Manner-Suomesta. Tarvitset vain lähetteen erikoissairaanhoitoon joko terveyskeskus-, sairaala- tai yksityislääkäriltä. Hoitopaikka valitaan yhteisymmärryksessä lähetteen antavan lääkärin kanssa.

Potilaan omavastuuosuus hoidon kustannuksista on poliklinikkamaksun suuruinen, olipa hän kotoisin mistä Manner-Suomen kunnasta. Lasku lähetetään pääsääntöisesti jälkikäteen kotiosoitteeseen. Tarvittaessa laskun saa mukaan poliklinikkakäynnin yhteydessä.

Tutustu äitiys- ja naistentautien poliklinikkaan videolla:

Mistä naistentautien poliklinikka vastaa

Naistentautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan esimerkiksi

 • hormonaalisia häiriöitä
 • endometrioosia
 • lapsettomuutta
 • kohdun laskeumia
 • gynekologisia tulehduksia
 • virtsaamiseen liittyviä ongelmia
 • syöpäsairauksia.

Myös alkuraskauden häiriöt ja raskauden keskeytykset hoidetaan naistentautien poliklinikalla.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä muun muassa uroterapeutin, psykiatrisen sairaanhoitajan, sairaalapastorin, seksuaalineuvojan ja fysioterapeutin kanssa.

Miten saat ajan poliklinikalle

Lääkäri käsittelee lähetteet ja määrittelee hoidon kiireellisyyden. Vastaanottoaika annetaan hoitotakuun mukaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.

Saat tiedon ajasta Hyviksen kautta ja postitse kotiin. Kun tulet vastaanotolle, ilmoittaudu tullessa poliklinikan vastaanottotiskin vieressä sijaitsevalla itseilmottautumisautomaatilla.

Miksi esitietolomake ja suostumus potilastietojen käyttöön

Täytä sähköinen esitietolomake tai tuo paperinen esitietolomake poliklinikan lääkärille. Hyvin täytetty lomake helpottaa hoitosi suunnittelua.

Esitietolomakkeessa kysytään esimerkiksi henkilötiedot sekä aiemmin tehdyt leikkaukset ja toimenpiteet. Erityisen tärkeää on mainita mahdolliset sairaudet, lääkitykset ja allergiat.

Jos haluat esimerkiksi lähettävän lääkärin saavan tietoa hoidostasi, täytä suostumus potilastietojen käyttöön kanta.fi-palvelussa. Omakannassa voit tarkastella myös omia terveystietojasi.

Mitä lääkärin vastaanottoon kuuluu

Lääkärin vastaanotolle kuuluvat seuraavat:

 • lääkärin haastattelu
 • gynekologinen tutkimus ja tarvittaessa ultraäänitutkimus
 • tarvittaessa gynekologisten näytteiden otto
 • jatkohoidosta sopiminen ja hoitosuunnitelman laatiminen

Jatkohoito voi määräytyä otettujen näytteiden perusteella. Saat tiedon asiasta kirjeitse tai puhelimitse. Tällöin lääkäri tekee hoidonvarauksen polikliiniseen tai päiväkirurgiseen toimenpiteeseen tai leikkaukseen.