-
Koronavirusrokote
-
Neuvolat
-
Lastenneuvolat - Päijät-Sote1-, 2-, 3-, 4- ja 5-vuotistarkastusten sähköinen ajanvaraus
-
Ehkäisy-, lasten- ja äitiysneuvola (ei Heinola ja Sysmä)Puhelimitse numerosta 044 416 3103 arkisin klo 8–13. Käytössä on takaisinsoittopalvelu.
Aikojen peruutukset tekstiviestillä puh. 044 482 4848
Voit jättää yhteydenottopyynnön myös Kysy neuvoa -lomakkeella. -
LastenneuvolaHeinola
-
LastenneuvolaSysmä
-
EhkäisyneuvolaLahti, sähköinen ajanvaraus
-
Opiskeluterveydenhuolto
-
Ryhmien ajanvaraukset
-
StopDia-ryhmä
-
Tulppa-ryhmä
-
Ryhmäliikuntaneuvonta
-
Synnytysvalmennusryhmä

Aikuisten neuropsykologinen kuntoutus
Päijät-Soten neurologisten potilaiden (mm. AVH, aivovammat, MS-tauti, aivokasvaimet) neuropsykologista yksilö- ja ryhmäkuntoutusta suunnitellaan ja toteutetaan
Neuropsykologisen kuntoutuksen tarve arvioidaan neuropsykologisessa tutkimuksessa
Aloitteen neuropsykologiseen kuntoutukseen tekee yleensä tutkimuksen tehnyt neuropsykologi ja / tai hoitava lääkäri. Neuropsykologisella kuntoutuksella pyritään parantamaan ja ylläpitämään kuntoutujan itsenäistä toiminta- ja työkykyä, kohentamaan elämänlaatua ja auttamaan vaikeuksiin sopeutumista. Neuropsykologisen kuntoutuksen tavoitteena on lievittää aivojen toimintahäiriöiden aiheuttamia tiedonkäsittelyn, tunne-elämän tai käyttäytymisen vaikeuksia. Neuropsykologinen kuntoutus voi kohdistua esimerkiksi tarkkaavaisuuden ja keskittymisen vaikeuksiin, muistamisen vaikeuksiin, toimintojen suunnittelun ja ongelmanratkaisukyvyn vaikeuksiin, näönvaraisen hahmottamisen vaikeuksiin, puheen ja kielellisten toimintojen vaikeuksiin, käyttäytymisen ja tunnesäätelyn haasteisiin tai sairastumisen aiheuttaman elämäntilanteen muutokseen sopeutumiseen.
Yhteystiedot
Neuropsykologisen kuntoutuksen tarve arvioidaan neuropsykologisessa tutkimuksessa. Aloitteen neuropsykologiseen kuntoutukseen tekee yleensä tutkimuksen tehnyt neuropsykologi ja / tai hoitava lääkäri.
Neuropsykologisen kuntoutuksen tavoitteena on lievittää aivojen toimintahäiriöiden aiheuttamia tiedonkäsittelyn, tunne-elämän tai käyttäytymisen vaikeuksia. Neuropsykologinen kuntoutus voi kohdistua esimerkiksi tarkkaavaisuuden ja keskittymisen vaikeuksiin, muistamisen vaikeuksiin, toimintojen suunnittelun ja ongelmanratkaisukyvyn vaikeuksiin, näönvaraisen hahmottamisen vaikeuksiin, puheen ja kielellisten toimintojen vaikeuksiin, käyttäytymisen ja tunnesäätelyn haasteisiin tai sairastumisen aiheuttaman elämäntilanteen muutokseen sopeutumiseen. Neuropsykologisella kuntoutuksella pyritään parantamaan ja ylläpitämään kuntoutujan itsenäistä toiminta- ja työkykyä, kohentamaan elämänlaatua ja auttamaan vaikeuksiin sopeutumista.