Vanhemmat Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla

Täältä löydät käytännön tietoa vanhemmille.

Vanhempien olohuone ja ruokailu

Osastolla hoidossa olevien äitien ruoat noudetaan osaston potilaskeittiöstä. Ruokailu on mahdollista joko potilashuoneessa tai vanhempien olohuoneessa. Välipaloja on tarjolla ympäri vuorokauden. Perhehuoneemme ovat toiselle vanhemmalle/tukihenkilölle maksuttomia eivätkä sisällä ruokailua.
Äidin kotiutumisen jälkeen vanhemmat huolehtivat ruokailuistaan itse. Päiväaikaan vanhempien on mahollista ruokailla henkilökunnan ruokasalissa. Lisäksi sairaalan kanttiini palvelee asiakkaita päivittäin. Vauvan hoitoon osallistuva äiti saa hoitohenkilökunnalta päivittäin lipukkeen, jolla saa ilmaisen lounaan. Omia eväitä voi säilyttää huoneiden jääkaapeissa.

Pysäköinti ja sairaalamaksut

Vanhemmat ovat oikeutettuja pysäköinnin vapaakorttiin, mikäli vauvanne hoito kestää yli 5 vuorokautta. Tarkemmat ohjeet vapaakortista sekä pysäköinnistä saatte hoitajilta sekä osaston ilmoitustaululta.

Sairaalamaksu peritään äidin lisäksi myös vauvasta. Hoitopäivämaksu on sama kuin sairaalan muilla osastoilla. Vauvalta maksu on enintään 7 vuorokaudelta kalenterivuodessa. Myös lapsesta, joka on äidin luona vierihoidossa, mutta tarvitsee esimerkiksi antibioottihoitoa, menee normaali hoitopäivämaksu (7 vuorokaudelta/kalenterivuosi).

Keskusteluapua ja tukea saatavilla

On luonnollista, että erossaolo vauvasta herättää vanhemmissa monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Niistä on hyvä keskustella jonkun kanssa. Toivomme, että voisitte avoimesti kertoa mieltä askarruttavista asioista henkilökunnalle. Osaston henkilökunnan lisäksi keskusteluapua on mahdollista saada psykiatriselta sairaanhoitajalta, psykologilta tai sairaalapastorilta.

Palautteenne on tärkeää

Palautteenne osaston toiminnasta on ensiarvoisen tärkeää kehittääksemme toimintaamme. Siksi toivomme, että hoitojakson päätteeksi vastaatte palautekyselyyn. Palautetta voi antaa osastolta saatavalla lomakkeella tai sähköisesti tästä. Osastojakson aikana osastonhoitajamme keskustelee myös mielellään kanssanne teitä askarruttavista kysymyksistä.