Palveluseteli

Kuntoutuspalveluja voi myös ostaa palvelusetelillä hyvinvointialueen valitsemalta palveluntuottajalta.

Palvelusetelillä kuntoutuspalveluja yksityisiltä toimijoilta

Jos sinulle on määrätty lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja, palveluseteli on vaihtoehto hyvinvointialueen itse tuottamalle tai ostamalle palvelulle. Palvelusetelillä voit ostaa tarvitsemasi palvelun joltain hyvinvointialueen valitsemista palveluntuottajista. Palvelusetelillä järjestettävä kuntoutus vastaa sisällöltään hyvinvointialueen omaa palvelua. Erillisiä ostopalvelusopimuksia tai maksusitoumuksia ei enää tehdä kuin erityistapauksissa.

Viranhaltija tai hänen valtuuttamansa henkilö tekee päätöksen setelin myöntämisestä. Voit halutessasi kieltäytyä ottamasta palveluseteliä vastaan ja tällöin hyvinvointialueen tulee järjestää kuntoutus muulla tavoin.

 

Tutustu palveluntuottajiin

Voit vertailla palveluntuottajia kirjautumatta osoitteessa https://parastapalvelua.fi/. Jos sinulle on jo myönnetty palveluseteli parastapalvelua.fi -järjestelmän kautta, voit kirjautua järjestelmään omilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kirjautuneena käyttäjänä voit katsoa järjestelmästä omia tietojasi ja myönnettyjä palveluseteleitä sekä vertailla palveluntuottajia oman palvelusetelin arvoihin perustuvilla tiedoilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kun sinulle on määrätty terapiaa lääkinnällisenä kuntoutuksena, viranhaltija tai hänen valtuuttamansa henkilö tekee päätöksen setelin myöntämisestä. Halutessasi voit kieltäytyä palvelusetelistä, ja silloin hyvinvointialueen tulee järjestää sinulle kuntoutus muulla tavoin.

Tietoa ammattilaisille palvelusetelistä ja ostopalvelujärjestelmästä

Yhteystiedot

Puhelin:
Puhelin: +358 44 0187082

Palveluesimies ( palveluntuottajat, ostopalvelut)

Puhelinasiointi
Tulosyksikköpäällikkö:
Tulosyksikköpäällikkö: +358 44 7195642
Palveluesimies:
Palveluesimies: +358 44 0187082

Kuntoutuksen tulosalue käyttää terapiaostoissa pääsääntöisesti palveluseteleitä ja on ottanut vuoden 2018 alusta käyttöön uuden ostopalvelujärjestelmän (PSOP).

Palveluseteli on vaihtoehto hyvinvointikuntayhtymän itse tuottamalle tai ostamalle palvelulle. Palvelusetelillä järjestettävä kuntoutus vastaa sisällöltään hyvinvointikuntayhtymän omaa palvelua. Viranhaltija tai hänen valtuuttamansa henkilö tekee päätöksen setelin myöntämisestä.

Asiakas voi halutessaan kieltäytyä ottamasta palveluseteliä vastaan ja tällöin hyvinvointikuntayhtymän tulee järjestää hänen kuntoutuksensa muulla tavoin.

Erillisiä ostopalvelusopimuksia tai maksusitoumuksia ei enää tehdä kuin erityistapauksissa.