Lastensuojelun perhehoito

Lastensuojelussa pyritään tukemaan ja auttamaan perheitä pysymään yhdessä. Aina tämä ei onnistu tai ole mahdollista. Näissä tilanteissa lapsi voidaan sijoittaa lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa sijaisperheeseen. Tuemme sijaisperheitä koko lapsen sijoituksen ajan.

Sijaisperheeksi voi hakeutua tavallinen lapsista pitävä pariskunta tai henkilö, jolla on aikaa ja halua jakaa arkensa lapsen kanssa. Sijaisvanhemmilla on oltava myös halua ja kykyä tehdä yhteistyötä lapsen vanhempien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Järjestämme ryhmämuotoista PRIDE-valmennusta useita kertoja vuodessa sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneille perheille. Valmennuksessa osallistujat saavat tietoa, ja voivat miettiä haluaan ja kykyään ryhtyä sijaisperheeksi. Järjestämme PRIDE-valmennuksen jälkeen lyhytaikaisesta perhehoidosta kiinnostuneille täydennyskoulutusta.

Hae valmennukseen oheisella hakemuksella. Tietoa perhehoidosta ja alkavista valmennuksista saat Päijät-Hämeen perhehoidon Facebook-sivuilta www.facebook.com/paijathameenperhehoito ja sijaisvanhemmaksi.fi -sivustolta.

 

Lisätietoja sähköpostitse [email protected] tai sosiaalityöntekijöiltä:

Heini Sennanen, puh. 050 398 7602, [email protected]
Saara Tuori, puh. 044 4163696, [email protected]