Vanhemmat lastentautien osastolla 12

Vanhemmat huolehtivat mahdollisuuksien mukaan lapsen perushoidosta osastolla. He luovat yhdessä henkilökunnan kanssa turvallisen sairaalakokemuksen lapselle.

Vanhemmalla on tärkeä rooli hyvässä sairaalakokemuksessa

Osastohoidon tavoitteena on luoda turvallinen ja hyvä sairaalakokemus lapselle. Sen tekevät yhdessä vanhemmat ja sairaalan henkilökunta. Vanhemmat huolehtivat osastolla lapsen perushoidosta ja ovat hänen seuranaan mahdollisuuksiensa mukaan. Yöllä lapsen luona voi olla yksi aikuinen, jolle tarjotaan mahdollisuus yöpyä lapsen huoneessa.

Lääkärinkierto alkaa arkisin kello 8–10. Lapsen hoitoon liittyvät asiat käsitellään lääkärinkierrolla. Toivomme, että huoltaja osallistuu lääkärinkierrolle.

Flunssaisena tai muuta tarttuvaa tautia sairastavana vanhemmat eivät voi tulla osastolle.

Tietojen antaminen

Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Lapsen voinnista annetaan tietoja vain lapsen huoltajille. Lääkärin kanssa voi keskustella osastolla lääkärinkierrolla tai erikseen sovittuna aikana joko osastolla tai puhelimitse.

Todistukset

Vanhemmille voidaan tarvittaessa kirjoittaa työnantajaa varten todistus kokopäiväisestä lapsen hoitoon osallistumisesta. Lapsi voi saada todistuksen väliaikaista liikuntavapautusta tai koulukuljetusta varten, mikäli hänen sairautensa sitä vaatii. Sosiaalityöntekijä neuvoo muiden etuuksien oikeudesta ja hakemisesta.

Vanhempainhuone

Osastolla on vanhempainhuone, jossa lastaan hoitavat vanhemmat voivat viettää ruokailuhetken. Huoneessa on jääkaappi, mikro, kahvin- ja vedenkeitin. Potilaana olevia lapsia ei saa viedä vanhempainhuoneeseen.

Vanhempien ruokailu ruokasalissa

Vanhemmat, jotka hoitavat lastaan osastolla, voivat ruokailla henkilökunnan ruokasalissa. Arkisin ruokailu tapahtuu 1K-kerroksessa sijaitsevassa Lounatuuli -ruokasalissa. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä ruokailu tapahtuu psykiatrian rakennuksessa sijaitsevassa Keskievarissa. Arkisin ruokailu maksetaan Lounatuuli -ruokasalissa. Viikonlopun ruokailu maksetaan aterialipulla, jonka voi ostaa kahviosta. Ruokasalien aukioloajat ja hinnat voi tarkastaa henkilökunnalta.

Sairaalassa on kahvio, jonka aukioloajat voi tarkastaa henkilökunnalta. Kahvion ollessa suljettuna, ruokaa on saatavilla Akuutti24:n pääaulassa sijaitsevasta juoma- ja välipala-automaatista.

Maksuton pysäköinti alle 7-vuotiaiden lasten vanhemmille

Alle 7-vuotiaan pitkäaikaissairaan lapsen vanhempi on oikeutettu maksuttomaan pysäköintiin silloin, kun lapsen hoito on kestänyt viisi vuorokautta tai viisi kertaa. Tuon aikarajan jälkeen lapsen vanhempi voi pyytää vapaakortin lasta hoitavan yksikön hoitajilta. Kortti on voimassa kuluvan vuoden loppuun asti lastentautien yksiköiden käyntien yhteydessä. Vanhempi vastaa itse pysäköintietuuden hyödyntämisestä. Henkilökuntaan kuuluva henkilö leimaa kortin aina siinä yksikössä, missä hoito tapahtuu.

Kun olet saanut vapaakortin, toimi näin:

  1. Ota pysäköintialueelle ajaessasi tavalliseen tapaan pysäköintilipuke.
  2. Ota lipuke talteen ja anna se vapaakortin kanssa lastasi hoitavan osaston henkilökunnalle. Henkilökunta leimaa lipukkeen.
  3. Leimaa osastolla leimattu lipuke vielä pysäköintialueen P-kassalla.
  4. Tämän jälkeen sinulla on ulosajoaikaa 15 minuuttia.
  5. Jos lippua ei ole käytetty lippukassalla, portti ei avaudu!