Lasten ja nuorten fysioterapia sote-keskuksissa

Perustason fysioterapiasta tukea lapselle ja tietoa perheelle liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmissa.

Fysioterapia on terapeuttista harjoittelua, ohjausta ja neuvontaa yksilöllisen suunnitelman mukaan

Fysioterapiasta on apua, kun lapsella on motorisen kehityksen viivettä tai tuki- ja liikuntaelimistön tai neurologisia sairauksia tai vammoja ja niistä johtuvia liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmia. Se perustuu yksilölliseen suunnitelmaan ja sisältää terapeuttisen harjoittelun lisäksi lapsen tai nuoren ja perheen ohjausta ja neuvontaa. Keskeistä on liikkumis- ja toimintakyvyn haasteiden mahdollisimman varhainen havaitseminen ja kuntoutuksen oikea-aikaisuus. Fysioterapian keskeisenä sisältönä on myös antaa vanhemmille tietoa lapsen sensomotorisen kehityksen tukemiseen ja keinoja lapsen toimintakyvyn haasteiden helpottamiseen arjessa.

Tarvittaessa lapsen tai nuoren fysioterapeuttinen arviointi, tutkiminen ja suunnittelu voi toteutua myös erikoissairaanhoidossa, jonne lapsi tai nuori ohjautuu aina lääkärin lähetteellä. 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella lasten ja nuorten fysioterapian perustason toimipisteet sijaitsevat Asikkalan, Iitin, Lahden, Nastolan, Orimattilan ja Hollolan Salpakankaan laajan palvelun sote-keskuksissa. Ne palvelevat koko Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän aluetta. Asiakas voidaan tarvittaessa tai hänen niin halutessaan ohjata asioimaan muussakin kuin oman kotikuntansa toimipisteessä. Perustason kuntoutuksella on keskitetty ajanvaraus ja neuvonta, jonne voi ottaa yhteyttä puhelimitse. Ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkipäivisin klo 7.30–14.00.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapia on maksutonta alle 18-vuotiaille. Lapsi voidaan ohjata fysioterapiaan neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä tai toisen kuntoutuksen ammattihenkilön suosituksesta. Jos lapsen tai nuoren kehityksessä ilmenee huolta, vanhempi voi myös varata arviointiajan fysioterapiaan ilman lähetettä.

Toimi näin

Avokuntoutuksen palvelunumero palvelee lasten ja nuorten perustason fysioterapian ajanvarauksessa ja neuvonnassa.

Yhteystiedot

Palvelupiste · Hartola
Osoite:
Visantie 24, 19600 Hartola
Osoite: Visantie 24, 19600 Hartola
Aukioloajat
ma 10:00 - 15:00
ti 10:00 - 15:00
ke 10:00 - 15:00
to 10:00 - 15:00
pe 10:00 - 15:00

Puhelimitse tilatut tarvikkeet voi noutaa potilastoimistosta. Diabeteksen hoidossa tarvittavat liuskat, neulat ja lansetit voi noutaa potilastoimistosta ilman etukäteen tilaamista tiistaista perjantaihin. Hoitotarvikkeiden tilaus tehtävä puhelimitse kaksi viikkoa ennen noutoa.