Pään ja kaulan alueen kasvaimet

Korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikössämme hoidetaan pään ja kaulan alueen kasvaimia. Yksikkö vastaa myös tietyistä syöpähoidoista.

Kyhmy- ja kasvainleikkaukset

Korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikössämme tehdään varsin laaja-alaisesti pään ja kaulan alueen kyhmy- ja kasvainleikkauksia. Näihin kuuluvat muun muassa kaulakystien, kilpi- ja sylkirauhaskyhmyjen sekä ylähengitysteiden hyvänlaatuisten ja pahanlaatuisten kasvainten leikkaushoidot.

Syövän hoito

Yksikössämme on valmiudet laajojenkin pään ja kaulan alueen ihokasvainten (tyvisolu- okasolusyöpä) hoitoon. Laajojen kudospuutosten korjauksessa myös plastiikkakirurginen yhteistyö on mahdollista. Erityisesti suuontelon syöpäkirurgiassa tehdään yhteistyötä suu- ja leukakirurginen yksikön kanssa.

Pahanlaatuisten kasvainten leikkaushoitoon usein liitettävä sädehoito voidaan useimmiten antaa Tampereen yliopistollisen sairaalan Lahden sädehoitoyksikössä.

Vahva osaaminen ja erinomainen välineistö

Syöpäleikkausten ja muiden kasvainleikkausten laatu on erinomainen. Ammattihenkilöstö on kokenut ja meillä on käytössä monipuolinen ja moderni leikkaussalivälineistö, mm. erilaiset laser- ja ultraäänilaitteet, sekä korkeatasoinen, leikkaussuunnitelmaa edeltävä kuvantaminen: viipale- ja magneettikuvaukset, PET-TT ja ultraäänitutkimukset.

Syöpähoidot suunnittelee ja hoitovastetta seuraa moniammatillinen asiantuntijaryhmä. Siihen kuuluvat leikkaavat lääkärit, syöpä- ja sädehoitolääkärit, patologi, puhe- ja ravitsemusterapeutti sekä syöpäsairauksien vastuuhoitaja. Ryhmä kokoontuu klinikassamme säännöllisesti kahden viikon välein.