Perusterveydenhuollon palvelut saat sote-keskuksesta

Kun sinun on päästävä lääkäriin, ota yhteyttä omaan sote-keskukseesi. Sote-keskukset määräytyvät lähtökohtaisesti asuinpaikan mukaan. Jos sote-keskuksesi on Lahti, Nastola, Iitti, Kärkölä, Hollola, Asikkala tai Padasjoki, asioithan ensisijaisesti digiklinikan kautta.

Sote-keskuksista saat perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja hoitajan vastaanotot, laboratoriopalvelut, hammashoidon ja perustason kuntoutuspalvelut. Palveluihin kuuluvat myös fysioterapeutin tuki- ja liikuntaelinsairauksien suoravastaanotto, joka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille, joilla on äkillisesti ilman tapaturmaa tai kuumeilua alkanut tules-oireilu. Fysioterapeutin suoravastaanotolle voi ohjautua suoraan avosairaanhoidon sairaanhoitajan, päivystysavun hoidontarpeen arvioinnin tai Omaolon tuki- ja liikuntaelinoirearviokyselyn kautta.

Jotkut palvelut, kuten kuvantaminen, eivät ole saatavilla kaikista sote-keskuksista. Jos tarvitsemaasi terveyspalvelua ei ole saatavissa omasta sote-keskuksestasi, sinut ohjataan lähimpään palvelua tarjoavaan sote-keskukseen. Lue lisää oman sote-keskuksesi tarjoamista palveluista sen omalta sivulta.

Oman sote-keskuksen voi halutessaan vaihtaa. Lue lisää valinnanvapaudesta täältä ja sote-keskuksista täältä.

Tietoa avosairaanhoidon saatavuudesta löydät täältä.