Hampaiden harjaus (7-9 -vuotiaat)

Terveillä, kauniilla, puhtailla hampailla on helppo hymyillä. Ne lisäävät itseluottamusta ja luovat hyvänolon tunteen suuhun.

Suun puhdistuksen päätarkoituksena on bakteeriplakin eli biofilmin poistaminen hampaiden pinnoilta, hammasväleistä ja ienrajoista. Biofilmi on vaaleaa, tahmeaa ainetta hampaiden pinnoilla, väleissä ja ienrajoissa. Se on ruokajäämien, syljen ja mikrobien kerrostumaa ja sitä muodostuu jatkuvasti suussa.

Huolelliseen harjaamiseen kuluu aikaa 2-3 minuuttia. Tässä ajassa fluori ehtii sitoutua hampaaseen vahvistaen hampaan pintaa eli kiillettä. Suuta ei tarvitse huuhtoa vedellä harjauksen aikana eikä sen jälkeen, vaan ylimääräinen sylki-hammastahnaseos sylkäistään pois.

Puhkeamassa olevat hampaat on harjattava erityisen huolellisesti, sillä ne reikiintyvät helposti. Huomioi erityisesti takahampaiden  harjaus. Sähköhammasharjan käyttö on suositeltavaa. Voit myös ostaa apteekista plakkiväritabletteja, joilla voit tarkistaa harjaustuloksen.

Hammasharja pitää vaihtaa vähintään kolmen kuukauden välein. Harja on syytä vaihtaa myös oksennustaudin tai kuumeisen flunssan jälkeen.