Kirurgian osastot

Päijät-Hämeen keskussairaalassa on kolme kirurgian osastoa, joilla hoidetaan leikkauspotilaita ja radiologisia tutkimuspotilaita.

Osa keskussairaalan vastaanotoista muuttaa lokakuussa uusiin tiloihin – tarkista kulkuohjeet

Hoito osastolla

Osastolla 31 hoidetaan urologisia potilaita, osastolla 41–42 ortopedisia, traumatologisia, thx- ja verisuonikirurgisia ja plastiikkakirurgisia potilaita sekä rintasyöpäleikkauksesta ja silmäleikkauksesta toipuvia potilaita, ja osastolla 43–44 gastrokirurgisia ja urologisia potilaita, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien potilaita, suu- ja leukakirurgisia sekä kilpirauhaskirurgisia potilaita. Voit tutustua osastoihin tarkemmin niiden omilla alasivuilla.

Vierailu osastolla

Osastojen vierailuajat ovat klo 13.00–19.00. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme vierailijoita vain muutaman kerrallaan. Jos potilashuoneessa on kipupumppu, matkapuhelimen käyttö on ehdottomasti kielletty potilasturvallisuuden vuoksi.

Puheluajat

Kirurgian vuodeosastoilla on puhelusulku klo 7.00–10.00. Sululla rauhoitetaan hoitajien ja lääkäreiden kiireisin työaika. Hoitohenkilökunta ottaa tarvittaessa yhteyttä omaisiin myös puhelusulun aikana.