Savuton-tunnusSavuton-tunnus

Savuton Päijät-Sote

Kannustamme asiakkaitamme ja työntekijöitämme savuttomuuteen. Erityisesti pyrimme vaikuttamaan raskaana olevien ja leikkaukseen tulevien tupakointitottumuksiin.

Savuttomuus Päijät-Sotessa

Päijät-Soten kaikki toimipisteet ovat savuttomia. Savuttomuus tarkoittaa kaikkien tupakkatuotteiden mukaan lukien nuuskan ja sähkösavukkeiden käyttöä. Tupakkatuotteiden käyttö on sallittu vain erikseen merkityillä paikoilla ulkona.

Kannustamme asiakkaitamme ja työntekijöitämme savuttomuuteen. Erityisesti pyrimme vaikuttamaan raskaana olevien ja leikkaukseen tulevien tupakointitottumuksiin ja muiden nikotiinituotteiden käyttöön.

Asiakkaiden tupakointitottumukset ja nikotiinituotteiden käytön selvitämme jo ensitietolomakkeen avulla. Nikotiininituotteita käyttäville hoitohenkilökuntamme tarjoaa mahdollisuutta neuvontaan ja ohjaukseen.

Sairaalahoitojakson aikana potilaiden on mahdollista saada nikotiinikorvaushoitotuotteet maksuttomasti, hoitojakson jälkeen korvaushoitoa kannustetaan jatkamaan sairaalasta saadun ohjeen mukaisesti potilaan omalla kustannuksella.

Äitiysneuvolat, keskussairaalan äitiyspoliklinikka, synnytysosasto ja synnyttäneiden vuodeosaston henkilökunta kiinnittää huomiota asiakkaiden savuttomuuteen.

Tukea tupakkatuotteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen on saatavilla terveysasemien ja sote-keskusten kautta. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät sivuiltamme:

Haluatko irti tupakasta
Nikotiinittomana leikkaukseen

Savuton työpaikka

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on savuton työpaikka, joka tarkoittaa, että tupakkatuotteiden käyttö on kielletty työaikana kaikissa toimipaikoissa.

Toimipaikkojen savuttomuutta tehdään näkyväksi Päijät-Sote -julisteella. Savuttomuus koskee kaikkia työntekijöitä, opiskelijoita, potilaita ja asiakkaita.