Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi

Ryhmästä tukea arkipärjäämiseen ja oireiden hallintaan.

Arkeen Voimaa -ohjelma

on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Toiminnan tavoitteena on arkipärjäämisen lisääminen. Osallistuja voi itsehoidon työkalujen avulla tehdä myönteisiä muutoksia ja ylläpitää niitä elämässään.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Miten ryhmä toimii?

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaavat koulutuksen saaneet Arkeen Voimaa -ohjaajat valmiin käsikirjan avulla. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa. ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.

Miten ryhmään pääsee mukaan?

Lisätietoja voit kysyä ottamalla yhteyttä Arkeen Voimaa -yhdyshenkilö Sari Hokkanen puh. 044 719 5877 tai sähköpostilla [email protected]atha.fi