Sote-keskukset

Kun sinun on päästävä lääkäriin tai esimerkiksi fysioterapiaan, ota yhteyttä omaan sote-keskukseesi. Sote-keskukset määräytyvät lähtökohtaisesti asuinpaikan mukaan. Jos sote-keskuksesi on Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Nastola tai Padasjoki, asioithan ensisijaisesti digiklinikan kautta.

Tutustu oman sote-keskuksesi palveluihin

Sote-keskukset tarjoavat lääkärin ja hoitajan vastaanoton lisäksi myös muita terveydenhoidon lähipalveluita, kuten hammashoitoa ja neuvolapalveluja, perustason kuntoutusta sekä apuvälinepalveluja. Sote-keskuksesta voit varata ajan hoitajalle tai lääkärille, ja se auttaa myös äkillisessä sairastumisessa, kuten erilaisissa infektiotaudeissa tai tulehduksissa, aukioloaikoina ilman ajanvarausta.

Palveluihin kuuluvat myös fysioterapeutin tuki- ja liikuntaelinsairauksien suoravastaanotto, joka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille, joilla on äkillisesti ilman tapaturmaa tai kuumeilua alkanut tules-oireilu. Fysioterapeutin suoravastaanotolle voi ohjautua suoraan avosairaanhoidon sairaanhoitajan, päivystysavun hoidontarpeen arvioinnin tai Omaolon tuki- ja liikuntaelinoirearviokyselyn kautta.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella sote-keskukset ovat joko laajan palvelun sote-keskuksia (Asikkala, Hollola, Lahti, Nastola ja Orimattila), joissa on kaikkina aukioloaikoina saatavilla lääkärin ja hoitajan vastaanoton lisäksi muun muassa kuvantamispalvelut. Perustason sote-keskuksissa (Hartola, Iitti, Kärkölä, Padasjoki) on suppeampi palveluvalikoima, jota tarvittaessa täydentävät laajan palvelun sote-keskukset. Lue lisää sote-keskuksesi tarjoamista palveluista sen omalta sivulta.

Oman sote-keskuksen voi halutessaan vaihtaa. Lue lisää valinnanvapaudesta täältä.

Tietoa avosairaanhoidon saatavuudesta Päijät-Sotessa löydät täältä.

Laajan palvelun sote-keskukset