Perhehuone ja taaperohuone

Perhehuoneessa vanhemmat voivat hoitaa vauvaa yhdessä. Taaperohuoneessa puoliso ja taaperoikäiset lapset voivat olla äidin ja vauvan seurana koko päivän. Jos haluat perhehuoneen tai taaperohuoneen, kerrothan toiveestasi etukäteen osaston henkilökunnalle.

Perhehuoneessa molemmat vanhemmat ovat mukana vuorokauden ympäri

Perhehuone on tarkoitettu vanhemmille, jotka haluavat yhdessä tutustua vauvaansa sekä opetella vauvan hoitoa ja imetystä ympäri vuorokauden hoitajien ohjaamina. Perhehuoneessa isällä on mahdollisuus olla sairaalassa ympäri vuorokauden. Hoitajat käyvät perhehuoneissa yhtä usein kuin muissa huoneissa.

Perhehuoneessa isältä menee maksu, joka on yhtä suuri kuin äidin päivähoitomaksu. Isä saa osastolla sängyn liinavaatteineen, pyyhkeen ja ateriat. Mikäli perhehuonetta toivoo useampi pariskunta, ovat ensisynnyttäjät etusijalla. Ruuhka-aikoina emme valitettavasti voi antaa perhehuoneita tilanpuutteen takia.

Perhehuonetta ei voi varata etukäteen, mutta toiveesta kannattaa kertoa jo synnyttämään tullessa. Osaston täyttyessä perhehuone voidaan joutua lopettamaan kesken hoitojakson.

Taaperohuoneessa koko perhe tutustuu vauvaan yhdessä

Taaperohuone on yhden perheen huone, joka on tarkoitettu perheille, joissa on ennestään taaperoikäisiä lapsia. Koko perhe voi yhdessä tutustua vauvaan. Taaperoikäiselle on huoneessa varattu leluja ja istuimia.  Taaperohuoneessa isällä ja lapsilla on mahdollisuus olla koko päivän, mutta yöksi he lähtevät kotiin.

Osastolla on neljä Taaperohuonetta. Taaperohuoneessa vain äidiltä menee päivähoitomaksu, sillä puolisolle ja lapsille ei kuulu ruokailua.