Perhehuone

Perhehuoneessa vanhemmat voivat hoitaa vauvaa yhdessä. Kaikissa potilashuoneissa tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat olla äidin ja vauvan seurana koko päivän, perhehuoneessa tukihenkilö voi olla paikalla ympäri vuorokauden. Huoneisiin on mahdollista lainata leluja sisaruksille hoitojakson ajaksi.

Perhehuoneessa molemmat vanhemmat ovat mukana vuorokauden ympäri

Perhehuone on tarkoitettu vanhemmille, jotka haluavat yhdessä tutustua vauvaansa sekä opetella vauvan hoitoa ja imetystä ympäri vuorokauden hoitajien ohjaamina. Perhehuoneessa isällä on mahdollisuus olla sairaalassa ympäri vuorokauden. Hoitajat käyvät perhehuoneissa yhtä usein kuin muissa huoneissa.

Perhehuoneessa tukihenkilöltä ei mene maksua. Tukihenkilö voi ruokailla kahviossa tai ruokalassa. Osastolta löytyy jääkaappi eväiden säilytystä varten sekä mikroaaltouuni eväiden lämmitykseen.

Jos vastasyntynyt tarvitsee tehostettua hoitoa, häntä hoidetaan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla. Myös siellä on mahdollista yöpyä perhehuoneessa äidin voinnin niin salliessa. Tukihenkilö saa osastolla sängyn liinavaatteineen sekä pyyhkeen.