Usein kysytyt kysymykset asiakasmaksuista ja laskutuksesta

Tältä sivulta löydät usein kysytys kysymykset asiakasmaksuista ja laskutuksesta.

Voinko saada laskulle maksuaikaa tai sopia maksusuunnitelmasta?

Olen saanut Päijät-Hämeen hyvinvointialueen laskusta Intrumista muistutuslaskun.

  • Jos olet saanut maksuhuomautuksen Intrumilta, yhteydenotot suoraan Intrum Oy:lle  tai p. 09 229 111. Intrum Oy hoitaa hyvinvointialueen tekemän toimeksiantosopimuksen perusteella hyvinvointialueen laskujen perinnän.

En ole saanut alkuperäistä laskua ollenkaan.

  • Ota yhteyttä laskutuksen asiakaspalveluun puh. 03 819 3999 (ma-to klo 9-11), [email protected] tai Provincian maksuntarkkailuun, [email protected], puh. 03 821 4019. Laskukopio voidaan toimittaa postitse tai sähköpostilla. Voit valita, haluatko laskun kirjepostilla, OmaPosti-palveluun, e-laskuna tai suoramaksuna. Kolmeen viimeiseen sinun pitää tehdä itse toimittajan kanssa sopimus. OmaPosti-palvelu aktivoituu helposti muuton ja postipakettiseurannan käyttöönoton yhteydessä. Kannattaa siis tarkistaa, ettei lasku löydy sieltä. Jos lasku on hukkunut kirjepostiin, tee reklamaatio postinjakelijalle. Suosittelemme, että otat käyttöön jonkin sähköisistä laskuntoimitustavoista.

Lääkärin vuosimaksun sisältää

  • Lääkärin vuosimaksu laskutetaan kalenterivuoden ensimmäisestä maksullisesta kontaktista perusterveydenhuollon lääkäriin. Maksullinen kontakti voi olla fyysinen käynti terveysasemalla, etäkontakti sähköisessä asioinnissa tai puhelu.

Vuosimaksun muutos käyntimaksuksi

  • Jos haluat vaihtaa lääkärin vuosimaksun käyntimaksuksi, sinun pitää olla yhteydessä laskutuksen asiakaspalveluun puh. 03 819 3999 (ma-to klo 9-11), [email protected]. He tekevät lääkärin vuosimaksusta hyvityslaskun ja tilalle uuden laskun käyntimaksusta.

Ajan peruminen

  • Jos sinun pitää perua sinulle varattu käyntiaika, löydät kutsukirjeestä puhelinnumeron hoitavaan yksikköön. Jos et ole saanut kutsukirjettä vastaanottoajalle, voit soittaa vaihteeseemme 03  819 11. Sieltä sinut yhdistetään oikeaan numeroon.