Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Hammaslääkäreiden palkkaharmonisoinnista saatiin ratkaisu

Hammaslääkäreiden palkkaharmonisoinnista on saatu ratkaisu, kun Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ovat päässeet hyvinvointialueen kanssa sopuun entisen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hammaslääkäreiden palkkojen yhdenmukaistamisesta.

Hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi sovintoratkaisun 29.4.2024.

Neuvotteluiden taustalla on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän perustamiseen liittyneet ja liikkeen luovutuksen jäljiltä syntyneet palkkaerot, jotka johtuivat aiempien työnantajien erilaisista palkkausjärjestelmistä ja -käytännöistä. JUKO ry vaati nykyisen Kunta- ja hyvinvointialan pääsopimuksen mukaisia keskusneuvotteluja koskien hammaslääkäreille perusteettomien palkkaerojen korjaamista takautuvasti Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä. Palkkaharmonisointia on jo toteutettu monien muiden ammattiryhmien osalta alkuvuoden aikana.

Ratkaisu: palkkoja korotetaan takautuvasti 1.7.2020 alkaen

Työntekijän tai viranhaltijan palkat harmonisoidaan takautuvasti niihin palkkatasoihin, jotka neuvotteluissa on nyt saatu sovittua. Sovinnon myötä yhtymän palveluksessa olleiden hammaslääkäreiden palkat korotetaan vaativuustasojen korkeimpiin tehtäväkohtaisiin palkkoihin takautuvasti 1.7.2020 alkaen. Keskusneuvotteluista saatu sovintoratkaisu koskee vain hyvinvointiyhtymästä hyvinvointialueelle siirtyneitä hammaslääkäreitä.

Harmonisointi tehdään 31.5.2023 saakka, koska 1.6.2023 on Lääkärisopimuksessa tullut voimaan uusi palkkausjärjestelmä.

Ratkaisu koskee Lääkärisopimuksen piirissä ajalla 1.7.2020–31.12.2022 Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän palveluksessa olleita työntekijöitä ja viranhaltijoita. Korvaukset maksetaan myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueella voimassa olleen palvelussuhteen ajalta, mikäli henkilö on siirtynyt liikkeen luovutuksella kuntayhtymästä hyvinvointialueelle.

Takautuva korvaus maksetaan 1.5.2024 Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palveluksessa oleville työntekijöille ja viranhaltijoille viimeistään 30.6.2024. Takautuva korvaus maksetaan viimeistään 31.8.2024 niille Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palveluksessa olleille työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden palvelussuhde on päättynyt viimeistään 30.4.2024.

Ohjeet takautuvaa korvausta saaville, palvelussuhteensa viimeistään huhtikuussa päättäneille löytyvät kesäkuun alkuun mennessä paijatha.fi-verkkosivuilta: Tietoa meistä > Palkkaharmonisointi.