Nuoret lääkärit arvostavat Päijät-Hämeen keskussairaalan erikoistumiskoulutusta

– Sain valtavan monipuolista oppia ja kokemusta, kiittelee anestesiaklinikalla erikoistumisjaksonsa anestesiaklinikalla suorittanut Reetta Vanhanen.

Parhaillaan keskussairaalassa erikoistuu 122 lääkäriä lähes kaikilla erikoisaloilla. Tunnustusta erikoistumiskoulutuksestaan keskussairaala on saanut aiempinakin vuosina.

Koulutuspaikkakysely kartoittaa erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemmin työoloja ja työn kuormittavuutta koulutuspaikassa.

Päijät-Hämeen keskussairaalan anestesiaklinikalla kahden vuoden erikoistumisjaksonsa hiljattain päättänyt Reetta Vanhanen kertoo tyytyväisenä kokemuksistaan.

– Aloitin erikoistumisen Päijät-Hämeen keskussairaalan anestesiaklinikassa vuonna 2019. Erikoistumiseni aikana sain valtavan monipuolista oppia ja kokemusta. Valmistuin lääkäriksi Helsingistä 2016 ja sen jälkeen ennen Päijät-Hämeeseen tuloa tein parin vuoden ajan väitöskirjaa, päivystystyötä sekä terveyskeskuspalvelujakson.

Anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuminen vie yhteensä kuusi vuotta. 

– Hain Päijät-Hämeen keskussairaalaan erikoistumaan, sillä ajattelin suuren keskussairaalan olevan monipuolisin mahdollinen koulutuspaikka. Lisäksi olin kuullut sairaalasta paljon hyvää. Kahden vuoden ajan aikana työskentelin keskusleikkausyksikössä, päiväkirurgialla ja teho-osastolla.

– Potilaiden kirjo on sairaalassa valtava – pienistä lapsista synnyttäjiin ja iäkkäisiin. Teimme anestesialla yhteistyötä hyvin monien erikoisalojen kanssa. Erikoistumiseen on suunniteltu toimivat jaksot, joilla varmistetaan, että osaamista karttuu monipuolisesti leikkaussalianestesioista, erilaisista puudutuksista, päivystysleikkauksista ja hätätilanteiden hoidosta, Vanhanen jatkaa.

– Taitojen karttuessa pääsin päivystämään leikkaussalissa ja teho-osaston koulutusjakson jälkeen teholla. Koronapandemia teki erikoistumisjaksostani monella tapaa ainutlaatuista ja kummallistakin aikaa.

– Anestesiaklinikka on ansainnut tähtensä koulutuspaikkana. Työyhteisössä on valtavan hyvä ja koulutusmyönteinen henki, Vanhanen kiittelee.