Chatista apua ikäihmisten suunterveyteen

Päijät-Sote on mukana Koko Suomi harjaa -kampanjassa, jossa kannustetaan kaikkia suomalaisia vauvasta vaariin harjaamaan hampaansa aamuin illoin kahden minuutin ajan fluorihammastahnalla. Kampanja muistuttaa myös huolehtimaan niiden ihmisten suunterveydestä, jotka tarvitsevat siihen apua. Heitä ovat esimerkiksi ikääntyneet sekä muut päivittäisen avun tarpeessa olevat. Kampanja on käynnissä 5.–28.10.2021.

Päijät-Sote avaa kampanjan innoittamana erityisesti ikäihmisten suunterveyden tueksi suunnatun chat-neuvontapalvelun. Chatissa voi kysyä päivittäistä apua tarvitsevan suuhygieniasta huolehtimiseen liittyvistä asioista. Chat-neuvonta on avoinna phhyky.fi -sivuilla torstaina 14.10. klo 8–15. Kysy suuhygieniasta -chattiin pääsee valitsemalla sivustolla olevasta chat-palvelusta suun terveyden neuvonnan. Myös omaiset ja hoitohenkilökunta ovat tervetulleita mukaan linjoille kysymään suuhygieniasta sekä esimerkiksi kuivan suun hoidosta ja hoitotuotteista tai proteesien hygieniasta.

Päijät-Soten chat-neuvonta on osa kansainvälisen ACFF-liittouman (Alliance for a Cavity-Free Future) World Cavity Free Future -päivän toteutusta Suomessa. Suomen kampanjassa ovat Päijät-Soten lisäksi mukana muun muassa Hammaslääkäriliitto, Hammaslääkäriseura Apollonia, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ja Farmasialiitto.

Tarjoa apua päivittäiseen hampaiden hoitoon