Sote-henkilöstö ottanut aktiivisesti rokotteita Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeessä on annettu ensilinjan työntekijöille sekä muulle sote-henkilöstölle jo yli 1 000 koronavirusrokotetta tämän viikon loppuun mennessä. Saapuneet rokote-erät on käytetty hyvinvointialueessa viipymättä henkilökunnan rokotuksiin, ja rokottaminen etenee suunnitellusti. Henkilöstö on ottanut rokotteita erittäin aktiivisesti, ja kaikki loppuviikon ajat on jo varattu.

Viikolla 2 sote-henkilöstön rokotuksiin on varattavissa noin 500 aikaa. Rokotukset koskevat jo aiemmin listattujen henkilöstöryhmien lisäksi myös kaikkia ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa, päivystävää henkilökuntaa sekä sote-keskusten akuuttityötä tekevää henkilökuntaa.

Viikoilla 3 ja 4 rokotetaan ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita. Lisäksi tuolloin aloitetaan toisen rokoteannoksen pistämiset.

Sote-henkilöstön rokotukset järjestetään Päijät-Hämeen keskussairaalan ja Lahden kaupunginsairaalan rokotuspisteillä.

Ensimmäisen vaiheen rokotukset koskevat sote-henkilöstöä ja ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan asukkaita. Toisen vaiheen rokotukset kohdennetaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Tarkentuvasta rokotussuunnitelmasta tiedotetaan viikoittain, kun saamme lisätietoja rokotteiden määrästä ja saapumisesta Päijät-Hämeeseen.

Kysymykset koronarokotteisiin liittyen voi lähettää osoitteeseen [email protected].