Päijät-Sote on saanut nopeasti lisää väliaikaista työvoimaa koronatyöhön

Viime päivien aikana on saatu useita kymmeniä henkilöitä lisää koronatyöhön – niin rokotuksiin, tartunnanjäljitykseen kuin 116 117-puhelinpalvelunkin toimintaan.

– On hienoa, että tilanteeseen on löytynyt lisäkäsiä ja monet tekevät mahdollisuuksiensa mukaan vaikka yksittäisiä työpäiviä. Yhdessä selviämme tästä jälleen eteenpäin, sanoo hyvinvointialueen toimitusjohtaja Marina Erhola.

Lisätyövoiman tarve jatkuu, joten Kuntarekryyn on avattu linkki, jonka kautta kaikki halukkaat voivat keskitetysti ilmoittautua pandemiatyöhön. Haun kautta voi jättää kiinnostuksensa sekä rokotustyöhön että jäljitystyöhön.

Lisää rokotuspisteitä ympäri maakuntaa

Päijät-Sote on sopinut alueen kuntien kanssa useista uusista rokotuspisteistä sote-keskusten lisäksi. Tiedotamme niistä tarkemmin ensi viikon aikana, kun tarvittavat järjestelyt saadaan tehtyä.

Lisäksi Trion walk in -pisteen aukiolotunteja lisätään. Triosta saa 19.12. alkaen rokotuksia ilman ajanvarausta myös sunnuntaisin (11-17) ja maanantaisin (15-19).

Työterveys jakamaan kolmansia rokotuksia tammikuussa

Työterveys Wellamo on antanut kolmansia rokoteannoksia niille Päijät-Soten työntekijöille, joiden toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

Päijät-Sote on sopinut myös muiden työterveyspalvelujen tuottajien kanssa, että ne alkavat tarjota kolmansia rokotuksia asiakkailleen tammikuussa. Tammikuussa monilla työikäisillä on jo vaaditut viisi kuukautta toisesta rokotteesta, joten kolmansien rokotteiden ottajien määrä kasvaa.