Hyvinvointialueelle 2,1 miljoonaa euroa hoidon jatkuvuusmallin kehittämiseen

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue:

Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 2,1 miljoonaa euroa hoidon jatkuvuusmallin kehittämiseen

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 2.1 miljoonaa euroa hoidon jatkuvuusmallin kehittämiseen. Rahoitus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Hankerahalla kehitetään hoidon jatkuvuusmallia, joka pohjautuu Omalääkäri 2.0 selvitykseen. Jatkuvuusmallin kehittäminen jatkaa moniammatillisen tiimimallin kehittämistä kohti omalääkäri/omahoitaja- työpari työskentelyn toimintatapaa.  Hankkeessa tullaan lisäksi suunnittelemaan ammatinharjoittajapilottimalli.

– Hoidon jatkuvuusmallin kehittämishanke Päijät-Hämeessä on jatkumo Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –hankkeelle, jossa kehitettiin perustason sosiaali- ja terveyspalveluja sekä monipalveluasiakkaan palvelupolkua, kertoo avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Pertti Sopanen.

Hoidon jatkuvuusmallin digitaalisten ratkaisujen toteutuksessa painopiste on pitkälti olemassa olevien digiratkaisujen käytön laajentamisessa ja joiltakin osin jatkokehittämisessä tukemaan hoidon jatkuvuutta. Digitalisaation kehittämisen painopiste on digitaalisten toimintaprosessien kehittämisessä, datan hallinnan parantamisessa ja ammattilaisten osaamisen uudistamisessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä rahoitus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella on jo käynnissä Suomen kestävän kasvun ohjelman hanke sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen yhteinen kestävän kasvun ohjelman tutkimushanke. Yhteensä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen rahoitus Suomen kestävän kasvun ohjelmasta vuosille 2023–2025 on noin 14 miljoonaa euroa.

Lisätietoa: Pertti Sopanen, [email protected], p. 044 482 3171

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)