Vesikansan alueen asukkaiden sote-palvelut turvataan

asiakas hammaslääkäriln ja suuhygienistin hoidettavana

Hollolan kunta ja Päijät-Sote ovat keskustelleet Vesikansan alueen asukkaiden sote-palvelujen jatkosta. Ensi vuoden alusta alkaen avosairaanhoidon lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot siirtyvät Salpakankaalle. Terveydenhuoltolain mukaan asukkaalla on mahdollisuus valita ja vaihtaa sote-keskus.

Vesikansassa asuvana voi käyttää neuvola- ja kouluterveydenhuollon lähipalveluja Kalliolan koululla, vaikka siirtäisi muut palvelut toiseen Päijät-Soten sote-keskukseen. Jos sote-keskuksen vaihtaa Asikkalaan, suun terveydenhuollon palveluita voi käyttää Vesikansasta.

Lisäksi laboratorionäytteenottopalveluja saa jatkossakin yhtenä päivänä viikossa Vesikansassa. Kuten aiemminkin myös muut Fimlabin näytteenottopisteet ovat vesikansalaisten samoin kuin muidenkin Päijät-Soten alueen asukkaiden käytössä.

Lisäksi digipalvelut laajentuvat jo joulukuun aikana kaikkien hollolalaisten käyttöön ja siten myös Vesikansassa asuvat pääsevät digiklinikan etävastaanotolle joka päivä vuorokauden ympäri.

Hollolan asukkaiden huoli palveluista on otettu vakavasti
Marraskuussa Kalliolan koululla järjestetyssä Vesikansan sote-palveluiden info- ja keskustelutilaisuudessa asukkaiden huoli palveluista tuli selkeästi esille.

– Neuvottelujen tuloksessa on huomioitu kuntalaisten toiveita lähipalveluista ja palvelujen käytöstä yli kuntarajojen, toteaa tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen.