Akuuttilääketieteen ylilääkärimme Harri Pikkarainen sai tänään lääkäriseuran palkinnon

Arno Forsius -palkinnon jakoi Päijät-Hämeen Lääkäriseura ry ja se jaettiin nyt toista kertaa.

 

Arno Forsius -palkinto on kunniamaininta päijäthämäläiselle lääkärille, joka on toiminut erityisen kollegiaalisesti, edistänyt lääkärin työtä ja lääkäriyttä tai tuonut esiin kollegakuntaa myönteisellä tavalla. Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerättiin päijäthämäläisiltä lääkäreiltä. Pikkarainen sai laaja-alaista kannatusta ehdottajilta ja perustelut olivat monipuolisia.

 

Harri Pikkarainen on akuuttilääketieteen, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri. Lisäksi hänellä on ensihoidon erityispätevyys. Pikkarainen on tunnettu Suomen akuuttilääketieteen ja ensihoitolääketieteen parissa rohkeana uudistajana ja taitavana kouluttajana.

 

Akuutti24 on erikoistuvien määrässä mitattuna Suomen suurin akuuttilääketieteen koulutuskeskus ja on saanut Nuorten lääkärien yhdistyksen viimeisessä kyselyssä täydet viisi tähteä. Pikkarainen on pääkouluttajana Päijät-Hämeessä toukokuussa järjestettävällä kurssilla, joka tuo aivan uudenlaisen akuuttilääketieteen kurssikokonaisuuden Suomeen.

 

Viime vuonna ensimmäisen Arno Forsius -palkinnon sai infektioylilääkärimme Ville Lehtinen.

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.