Hyvinvointialueen intranetin etusivu.Hyvinvointialueen intranetin etusivu.

Uusi intranet julkaistaan pian – tämä kaikki sieltä löytyy

Päijät-Soten nykyinen intra päivittyi 8.6.2022 moderniin intranetiin. Aluksi intranetiä käyttää Päijät-Soten henkilöstö. Muut hyvinvointialueen tulevat työntekijät saavat pääsyn uuteen yhteiseen viestintäkanavaan syksyn aikana. Päijät-Hämeen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023.

Hyvinvointialueen henkilöstö tarvitsee yhteisen viestintäkanavan työyhteisöviestintään. Uusi intranet toimii päijätsotelaisille tutulla SharePoint-alustalla. Sisältörakenne on kuitenkin uusi, ja tehdyillä ratkaisuilla on pyritty entistä parempaan käyttäjäkokemukseen. Sivustosta löytyy myös joitakin uusia toiminnallisuuksia, kuten Usein kysytyt kysymykset -osio, mahdollisuus nostaa esiin itseä kiinnostavia uutisia ja blogikirjoituspalsta. Uudet toiminnallisuudet otetaan käyttöön vähitellen.

Ajankohtaisin tieto etusivulla

Intranetin etusivulta löytyy kaikkein tuorein tieto: ajankohtaiset henkilöstöuutiset, mediatiedotteet, vika- ja häiriötiedotteet, avoimet työpaikat, tapahtumakalenteri, työntekijätarinat ja blogikirjoitukset sekä viikon kysymys. Näiden lisäksi etusivulla on pikalinkit ja henkilöhaku.

Uudessa intranetissä useimmin tarvitut pikalinkit löytyvät pääuutiskarusellin yhteydestä, niin kutsutuista kolikkolinkeistä.

Työsuhteeseen liittyvät tiedot koottuna yhteen paikkaan

Työsuhteeni-osiosta löytyy tietoa mm. organisaation avoimista työpaikoista ja rekrytoinnista, työnantajan tarjoamista henkilöstöeduista, koulutuksista ja kursseista, työsuhdeasioista, työhyvinvoinnista ja työterveydestä sekä työturvallisuudesta ja työsuojelusta. Tässä osiossa on myös uudelle työntekijälle suunnattua tietoa.

Tietoa meistä läpileikkaa koko organisaatiorakenteen

Tietoa meistä -osio kattaa kaikki Päijät-Hämeen hyvinvointialueen toimialat ja tukipalvelut sekä avaa hyvinvointialueen organisaatiorakennetta ja päätöksentekomallia. Sieltä löytyy myös tietoa valmiudesta, varautumisesta ja riskienhallinnasta, hankkeista ja työryhmistä sekä Versosta ja ympäristöterveyskeskuksesta.

”Työkalupakissa” tärkeitä linkkejä – ohjeilla oma kotipesä

Tuki ja työkalut -osiossa on linkit yhteystietoihin ja henkilöhakemistoon, sovelluksiin ja järjestelmiin, ohje- ja lomakekirjastoon, ICT-vikailmoituksiin ja työtilauksiin, kuljetustilauksiin ja huoltopyyntöihin sekä vaarailmoituksiin ja palautteisiin.

Ohjeiden osalta tavoitteena on, että niiden ns. kotipesät löytyvät uudesta intranetistä kootusti yhdestä paikasta – IMS-järjestelmästä. Näin voidaan varmistaa, ettei intranetin yksittäisille sivuille jää erehdyksessä linkkejä vanhoihin ohjeisiin. Kun dokumentti päivitetään IMS:ssä, se päivittyy automaattisesti myös muualla intranetissä ilman että siihen johtava linkki vanhenee.

Hakutoiminto kattaa sisällöt ja ihmiset

Intranetin varsinaisessa hakukeskuksessa on mahdollista hakea sisältöjä mm. tekijän, päivämäärän tai tiedostotyypin (esimerkiksi doc/docx, aspx eli intranetsivu, pdf) mukaan. Intranetin laajasta sisällöstä voi hakea myös vapaasanahaulla etsimäänsä tietoa.

Navigaatiovalikon hakukeskuksen lisäksi uudessa intranetissä pääsee hakemaan tietoa yläpalkin suurennuslasikuvakkeesta ja henkilöitä etusivun henkilöhakupalkista tai navigaatiovalikon henkilöhakemistosta.

Pari tärppiä parempiin vapaasanahaun tuloksiin:

  • Lainausmerkeillä (” ”) voit hakea tiettyä sanaa, sanoja tai fraasia.
  • Tähtimerkki (*) korvaa puuttuvan sanan tai puuttuvia sanoja. Tähtimerkillä voit myös katkaista sanan, jolloin se hakee tuloksia eri taivutusmuodoilla. Esimerkiksi työterv* à työterveys, työterveyden, työterveydessä, työterveyshuolto jne.

Mahdollisuus määritellä itselle tärkeitä sisältöjä

Tärkeiden linkkien alta löytyy sekä koko henkilöstön yhteiset organisaation määrittelemät linkit että työntekijän omat tärkeät linkit, joita hän hallinnoi itse. Tärkeät linkit -osiosta löytyy myös painike, josta yksittäinen työntekijä voi hallinnoida omia kiinnostuksen kohteitaan.

Määrittelemällä omat kiinnostuksen kohteensa työntekijä voi valita omalla etusivullaan näkymän, jossa näytetään hänelle tärkeitä uutisia. Omia kiinnostuksen kohteita on mahdollista hallinnoida myös intranetin etusivulla.

Uusi intranet: kuvakaappaus, tärkeät linkit.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös aiemmin julkaistu uutinen: Päijät-Soten intran modernisointi on konkreettinen askel kohti hyvinvointialuetta

 

Lisätietoja:

[email protected]