Päijät-Sote: Sosiaali- ja terveysalan päättäjät ja ammattilaiset kokoontuvat Lahteen toukokuussa!

Sosiaali- ja terveysalan tapahtuma TerveSos tuo alan huippupäättäjät ja ammattilaiset Lahden Sibeliustaloon 24.-25.5.2022. Seminaarit ja näyttely järjestetään jälleen paikan päällä, mutta tapahtumaan on mahdollista osallistua myös verkkoyhteydellä. Tapahtuma on vuosien aikana vakiinnuttanut asemansa sotetoimijoiden vuotuisena kohtaamispaikkana kooten laajan osallistujajoukon eri puolilta maata. THL:n ohella tapahtuman muina järjestäjinä toimivat Päijät-Sote ja Lahden kaupunki.

”Lahden Sibeliustalo luo upeat puitteet perinteiselle tapahtumalle ja olemme iloisia, että pääsemme parin vuoden tauon jälkeen vihdoin tapaamaan sote-alan kollegoita eri puolilta Suomea myös kasvokkain, mitä ainakin minä odotan erityisesti”, toteaa TerveSos-ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, THL:n johtaja Anneli Pouta.

Esiintyjinä sote-alan huiput

Esiintyjinä tapahtumassa on valtakunnan kärkivaikuttajia, yhteensä yli 70 sote-alan asiantuntijaa. Tapahtuman avajaisseminaarissa esiintyy Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna kestävä hyvinvointi ja innovaatiot palvelujärjestelmässä. Juontaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen luotsaa keskustelua aiheesta ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja hyvinvointialueet. Esiintymässä on Eeva Furman Suomen ympäristökeskuksesta, hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola Päijät-Hämeestä, Juhani Damski ympäristöministeriöstä ja Sami Pirkkala valtioneuvoston kansliasta. Kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen Päijät-Sotesta on suunnitellut tapahtumaan myös toisen seminaariosion, jossa saa vinkkejä hyvinvointialueiden rooliin kestävässä kehityksessä.

Ohjelmassa tärkeimmät aiheet, opit ja kokemukset hyvinvointialueiden toiminnasta eri puolilta Suomea

Tapahtumassa esiintyy runsas joukko Päijät-Hämeen omia asiantuntijoita, jotka esittelevät alueen kokemuksia ja oppeja. Seminaarissa ”Haluatko perhekeskusvisionääriksi?” Päijät-Soten toimialajohtaja Mika Forsberg johdattelee Perhekeskukset -teemaan.

Päijät-Soten tietohallintojohtaja Teemu Mäkelä ja Chief Data Officer Marika Jalonen esittelevät alueen esimerkkejä seminaarissa ”Tietojohtaminen on edellytys sote-palveluissa”. Johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen puolestaan kertoo puheenvuorossaan, miksi ensihoito on kiinteä osa muuta palvelujärjestelmää.

Ajankohtaisesta teemasta, hyvinvointialueiden rahoituksesta puhumassa ovat kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen Suomen Kuntaliitto ry:stä, valtiovarainministeriön muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen ja talousjohtaja Antti Niemi Päijät-Hämeen hyvinvointialueesta. Ensimmäinen seminaaripäivä päättyy tutkimusprofessori Jari Hakasen luentoon: Miten lisätä työn imua sote-alalla.

Seminaareja ja maksuton näyttelyalue

Tapahtuman seminaarit ovat maksullisia. Tapahtumassa on myös näyttelyalue Sibeliustalon Metsähallissa ja se on maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille. Esillä on 30 alan toimijan esittelypisteet. Näyttely on avoinna kaikille ti 24.5. klo 9–16 ja ke 25.5. klo 8.30–14.00.

Lisätietoja:

  • Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola, p. 040 183 4295
  • THL: Kehittämispäällikkö Teija Eeva, p. 029 524 7182
  • Lahden kaupunki: Johtava asiantuntija Pia Haverinen, p. 050 398 7621

Lahden seudulta mukaan tulevat voivat tiedustella ”Lahden paikallisalennuksia”: [email protected]
TerveSos-tapahtuma Lahden Sibeliustalossa 24.-25.5.2022. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tervesos.fi

 Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.