Päijät-Sote: Lahden tiedepäivässä alueen lääketieteellinen tutkimus on esillä kolmella teemalla

Päijät-Sote: Lahden tiedepäivässä alueen lääketieteellinen tutkimus on esillä kolmella teemalla


Lahden tiedepäivässä torstaina 24. marraskuuta päijäthämäläinen lääketieteellinen tutkimus on
kansantajuisesti esillä kolmella teemalla.
 

Päijäthämäläisten terveyttä edistävät Päijät-Soten erikoisalojen asiantuntijat kertovat oman alansa kehityksestä kahtena vuosikymmenenä. Toisena teemana esittelyssä on PäijätSoten kokoama laaja katsaus kehitysvammalääketieteen tutkimukseen. Kolmantena teemana esillä on planetaarinen terveys, joka avaa ihmisen ja luonnon hyvinvoinnin yhteyttä.  

Päijät-Hämeessä on vuosikymmenten ajan tehty laaja-alaista lääketieteellistä tutkimusta osana alueellisia terveydenhoitopalveluja ja niiden kehittämistä.  

Tiedepäivä avaa suurelle yleisölle Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävää tutkimus- ja kehitystyötä, tuloksia ja merkitystä alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kaikki tieteestä kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.  

Aamupäivän osuudessa aivohalvaushoitojen kehittymisestä kertoo neurologi Hanna Haveri. Aivoverenkiertohäiriön kuntoutuksen kehitys puolestaan on aiheena ylilääkäri Marja Mikkelssonilla

Nivelreuman hoitotuloksien kohentumisesta kertovat ylilääkäri Markku Kauppi ja osastonylilääkäri Joonas Rautavaara. Suolistosyövän hoitoa mullistavaa kehitystä avaa ylilääkäri Jyrki Kössi.

Iltapäivän kehitysvammalääketieteen osuudessa Päijät-Soten emeritaprofessori Maria Arvio kertoo, mitä tarkoittaa olla kehitysvammainen.  

Myös planetaarinen terveys on vahvasti esillä päivän ohjelmassa. Teemaan johdattaa kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen Päijät-Sotesta. 

Maksutta paikan päällä tai verkossa 

Päijät-Soten sessioita ja planetaarisen terveyden luentoja voi maksutta seurata paikan päällä Lahdessa Niemen kampuksella Mukkulankatu 19:ssa tai striiminä. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita kumpaankaan.

Lahden tiedepäivä on alueen suurin ja maksuton vuosittainen tiedetapahtuma. Tänä vuonna tiedepäivä järjestetään 24. marraskuuta LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Niemen kampuksella (Mukkulankatu 19, Lahti). Kyseessä on juhlavuosi, sillä tiedepäivä täyttää 20 vuotta.  

Tiedepäivän teemat tänä vuonna ovat hyvinvointi, ympäristö, elinvoimainen alue ja muotoilusta vetovoimaa.

Tutustu tiedepäivän koko ohjelmaan.

 

Lisätietoja: 
tutkimuskoordinaattori Marjo Soini, PäijätSote, [email protected], 044 719 5263 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.