Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus

Koronaepidemia jatkuu alueellamme hyvin vahvana. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita. Käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositus on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa.

Sairaalassa on 55 koronapotilasta, ja heistä tehohoidossa on yksi. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 48 koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on nyt korkeimmillaan koko epidemian aikana. 

Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 64 prosenttia. Jos 80 vuotta täyttäneiden kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta, heidän kannattaa pikaisesti täydentää suojaansa vakavaa tautia vastaan neljännellä rokotuksella tartuntariskin ollessa nyt korkea. Lue lisää 80 vuotta täyttäneiden 4. rokotuksista viime viikolla julkaistusta tiedotteesta

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu. Jos testin tulos on positiivinen, suosittelemme omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä, jos se on mahdollista. Terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä suosittelemme asiakas- ja potilastyössä työskenteleville sote-ammattilaisille sekä vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville henkilöille, mukaan lukien raskaana olevat. 

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 6. huhtikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Lisätietoja: 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.