Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus

Sairaalassa on 32 koronapotilasta, ja heistä kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 24 koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on kääntynyt laskuun, vaikka tapausmäärät ovat edelleen korkealla tasolla.   

Koronaepidemia jatkuu edelleen alueellamme aktiivisena. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita. Käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia. Rokotuspisteemme löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus

Kotitestin voi tehdä, jos ilmaantuu koronaan sopivia oireita. Positiivisen testituloksen jälkeen suosittelemme omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä, mikäli se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville sekä vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville, mukaan lukien raskaana olevat, suositellaan terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä.  

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 23. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Lisätietoja: 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.