Nastolan sosiaali- ja terveyskeskuksen väistötilojen valmistuminen viivästyy

Nastolan sosiaali- ja terveyskeskuksen väistötilojen valmistuminen viivästyy. Syynä viivästymiseen on se, että tilatoimittaja ei pysty luovuttamaan väistötiloja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle sovitussa aikataulussa marraskuussa.

Hankkeen viivästymiseen on toimittajan ilmoituksen mukaan vaikuttanut muun muassa rakennuslupaprosessin odotettua pidempi kesto. Puunkaato ja maanrakennustyöt on voitu aloittaa vasta rakennusluvan saannin jälkeen. Myös maailmanlaajuinen komponentti- ja rakennustarvikepula on haitannut hanketta, samoin kuin koronan aiheuttamat viivästykset elementit valmistavalla tehtaalla.

Hyvinvointiyhtymä on neuvotellut toimittajan kanssa toimista, joilla viivästyminen ja siitä aiheutuvat haitat asiakkaille ja henkilökunnalle pyritään minimoimaan.

Palvelut siirtyvät väistötiloihin ensi vuoden maaliskuussa

Maanrakennustyöt rakennuspaikalla ovat käynnistyneet ripeästi. Aikataulun mukaisesti välitavoitteena on, että elementtimoduulien asennus valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen aloitetaan sisätilojen valmistelu. Niiden arvioitu kesto viranomaistarkistuksineen on noin kolme kuukautta, ja kohde valmistuu ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Tavoitteena on palvelujen siirtyminen väistötiloihin kokonaisuudessaan maaliskuun 2022 aikana.

Yhtymä pitää tärkeänä asianmukaisten sosiaali- ja terveydenhuollon toimitilojen saamista käyttöön Nastolan alueella mahdollisimman pikaisesti nyt ilmenneistä toimitusvaikeuksista huolimatta.

– Seuraamme tiiviisti aikataulun toteutumista koko hankkeen ajan. Mahdolliset korjaavat toimenpiteet sovitaan yhteistyössä tilatoimittajan kanssa. Uusien tilojen valmistumiseen saakka Nastolan alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan tämänhetkisessä laajuudessa nykyisen sote-keskuksen tiloissa, sanoo hallinnollinen asiantuntijaylilääkäri Petteri Jyrkinen.

Pahoittelemme hyvinvointiyhtymästä riippumattoman viivästyksen henkilökunnalle ja asiakkaille mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.