Ajanvaraus kolmanteen koronarokotukseen aukeaa 60 vuotta täyttäneille ensi viikon keskiviikkona

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille 1 ja 2 suositellaan kolmannen koronarokoteannoksen ottamista. Ajanvaraus näille ryhmille aukeaa ensi viikon keskiviikkona 27.10. Kolmas rokotus annetaan aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta, ja ajan voi varata Trion rokotuspisteelle tai sote-keskuksiin. Koronataudin riskiryhmät voi tarkistaa THL:n sivuilta.

Kolmannen rokotuksen voi hakea myös ilman ajanvarausta sote-keskuksista walk-in-rokotusaikoina tai Trion rokotuspisteeltä tiistaista perjantaihin klo 15–19, lauantaisin klo 10–17 ja sunnuntaisin klo 11–17. Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan sote-keskusten walk-in-ajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/. Tilapäisillä kauppoihin pystytetyillä pop-up-rokotuspisteillä rokotuksia annetaan ensisijaisesti ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen ottajille.

Kolmas rokotusannos on samaa rokotetta, jota henkilö on saanut toisella rokotuskerralla. Käytössä ovat mRNA-rokotteet Biontech-Pfizerin Comirnaty ja Modernan Spikevax.

Niillä kaksi kertaa rokotetuilla, jotka ovat aikaisemmin saaneet Astra Zenecan rokotteen, kolmas rokoteannos on mRNA-rokotetta tai Astra Zenecan rokotetta. Astra Zenecan koronarokotteen käyttö loppuu Suomessa marraskuun lopussa, kun nykyiset rokotteet vanhenevat. Niille, joille mRNA-rokote ei sovi terveydellisen esteen vuoksi, annetaan Janssenin rokotetta.

Rokotusoikeus ja kuuden kuukauden annosvälin toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä. Asiointia nopeuttaa, jos sinulla on puhelimessasi tai tulostettuna Omakannan rokotustodistus. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistuksesi (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät).

Rokotuspisteille voi tulla vain oireettomana. Noudatathan rokotuspisteelle tullessasi turvaväli- ja maskisuosituksia. Huomioi aikataulussasi rokotuksen jälkeinen 15 minuutin seuranta-aika.

Asumispalveluiden ja kotihoidon asiakkaiden rokotukset aloitetaan marraskuussa samaan tapaan kuin keväällä, ja niiden alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Koronatodistuksen voi noutaa sote-keskuksesta

Koronatodistuksen voi noutaa tulosteena omasta sote-keskuksesta, jos ei käytä Omakanta-palvelua. Tällaisia henkilöitä voivat olla esimerkiksi alaikäiset lapset, joilla ei ole Omakantaan kirjautumiseen vaadittavia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Sote-keskukseen voi olla ensin yhteydessä puhelimitse, jotta henkilökunta voi tarkastaa, että tiedot koronatodistuksessa ovat oikein.