Alkoholin varhaiseen riskikäyttöön puuttumisen malli valittu TerveSos-palkintofinaaliin

Hyvinvointialueen toimintamalli alkoholin riskikäytön varhaiseen tunnistamiseen, mini-intervention tekemiseen sekä rakenteiseen ja systemaattiseen kirjaamiseen on edennyt kolmen parhaan joukkoon valtakunnallisen TerveSos-palkinnon finaaliin. TerveSos-palkintoa haki yhdeksän toimintamallia.

Varhainen alkoholin riskikäyttöön puuttuminen on jokapäiväisenä työkaluna hyvinvointialueen avosairaanhoidossa, erikoissairaanhoidon poliklinikoilla ja vuodeosastoilla, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikääntyneiden palveluissa. Toimintamallin käyttö laajentuu edelleen muun muassa suun terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin. Käytännössä toimintamalli tarkoittaa, että jokaisen yksikössä asioivan kanssa otetaan puheeksi alkoholin käyttö ja kirjataan ylös. Kertyvää tietoa hyödynnetään palvelujen kehittämisessä sekä taloudesta ja resurssoinnista päätettäessä.

Tämän vuoden TerveSos -palkinnon teemana on Tiedosta monialaiseen toimintaan. Kilpailuun haettiin toimintamalleja ja ratkaisuja, joissa tietoon perustuva yhdessä tekeminen lisää kohderyhmän hyvinvointia.

Finalistit ovat mukana tänään käynnistyvässä yleisöäänestyksessä. Yleisön suosikki palkitaan 1000 eurolla.
Äänestä suosikkiasi TerveSos -palkintofinalisteista | Innokylä (innokyla.fi)