Epidemia on ollut Lahti-painotteinen

Päijät-Soten alueella on ilmennyt koronavirustapauksia viimeisen kuukauden aikana jokseenkin koko maakunnan alueella, vaikkakin lähes kaikissa pienissä kunnissa melko vähän myös asukaslukuun suhteutettuna. Lahden osuus koko alueen tartuntamääristä on ollut kuukauden aikana 76 prosenttia. Kaikissa kaupunginosissa on ollut tapauksia kohtalaisesti. Minkään yksittäisen alueen tilanne ei ole herättänyt erityistä huolta.

Viime viikon alusta myös kaikki karanteeniin joutuneet on testattu. Aiemmin heitä testattiin harkinnan mukaan. Tämä kohdennettu ja lisääntynyt testaus vaikuttaisi olevan taustalla tapausmäärien nousulle viime viikolla. Tällä viikolla tilanne näyttää palanneen laskusuuntaiseksi.

– Alueemme asukkailta kysytään edelleen malttia ja kestävyyttä, jotta hyvä kehitys jatkuu ja vahvistuu. Rokotukset etenevät, ja ensi viikolla perusterveen väestön rokotukset alkavat 65–69-vuotiaiden ikäryhmästä. Sen jälkeen voimme avata uusia viiden ikäluokan ryhmiä lähes viikoittain, kertoo johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.