Pop-up-koronarokotuspisteitä nousee ABC-aseman, Prismojen, Iskun ja Harjulan Setlementin tiloihin

Päijät-Soten lokakuussa käynnistämään Rokotehaasteeseen ovat jo toimeliaasti tarttuneet monet paikalliset yritykset ja tahot järjestämällä erilaisia tempauksia ja tarjoamalla tilojaan pop-up-rokotuspisteille.

Osuuskauppa Hämeenmaan Prismojen pop-up-rokotuspisteillä on käynyt koronarokotuksen ottajia vilkkaasti.

– Asiakkaat ovat löytäneet hyvin toimipaikoissamme sijainneet rokotuspisteet ja on hienoa, että olemme voineet osaltamme olla mahdollistamassa kätevästi kauppa-asioinnin yhteydessä kyseisen palvelutarjonnan. Yhteistyö on kaikkinensa ollut hyvin toimivaa, kiittää Osuuskauppa Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Mahdollisuus rokotuksen ottamiseen halutaan antaa nyt useampana peräkkäisenä päivänä, ja pop-up-rokotuspisteillä voi ottaa koronarokotuksen

  • Holman (Johanneksenkatu 4, Lahti) ja Launeen (Ajokatu 83, Lahti) Prismoissa maanantaista perjantaihin 15.–19.11. klo 12–19 ja
  • Hollolan Prismassa (Kansankatu 8) keskiviikosta perjantaihin 24.–26.11. klo 12–19.

Myös uusia tahoja on lähtenyt mukaan haasteeseen. Koronarokotuksen voi hakea

  • torstaina 11.11. klo 10–16 Lahdessa Ravintola Isku Centerissä (Mukkulankatu 19),
  • perjantaina 12.11. klo 14–18 Nastolan ABC-asemalta (Majakkatie 2) ja
  • maanantaina 15.11. klo 11–17 Harjulan Setlementin toimitiloista (Harjulankatu 7, 1. krs, ryhmätila Syreeni).

– Yhteinen tavoitteemme on saada rokotuskattavuus mahdollisimman suureksi Päijät-Hämeen alueella. Meillä käy monen ikäisiä ihmisiä, ja kaikki rokotusikäiset ovat tervetulleita ottamaan koronarokotuksen meillä järjestettävälle rokotuspisteelle, kannustaa Harjulan Setlementin palvelupäällikkö Hanna Heikkinen.

Pop-up-rokotuspisteiltä saa ensimmäisen tai toisen koronavirusrokotuksen. Toisen rokotuksen saa, kun ensimmäisestä on kulunut vähintään 6 viikkoa. Tulethan rokotuspisteelle vain oireettomana, ja noudatathan turvaväli- ja maskisuosituksia. Rokotuksen jälkeinen 15 minuutin seuranta-aika on hyvä huomioida omassa aikataulussa. Pukeudu vaatetukseen, jossa olkavarsi on helppo paljastaa, ja ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Päijät-Sote lähettää laajalla jakelulla koronarokotuksesta muistuttavan tekstiviestin kuluvalla viikolla kaikille 18 vuotta täyttäneille alueemme asukkaille. Viesti lähetetään potilastietojärjestelmästä löytyvän puhelinnumeron perusteella. Jos rokotuksen on jo ottanut, voi viestin jättää huomiotta. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.